Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Idei de afaceri – confecționarea figurinelor din ciocolată

Esența afacerii este simplă, trebuie că cumpărați ciocolată vrac ieftină, să o topiți în diferite forme, să le colorați și apoi să le vindeți cu un profit de aproximativ 500%. Aceștia sunt indicatori reali, fiind ușor de verificat comparând prețul de achiziție și prețul figurinelor finite din ciocolată. Comenzile pot fi trimise prin poștă sau curier, așa că puteți lucra chiar și de acasă.

Ca să puteți lucra de acasă, aveți nevoie de un cuptor cu microunde, un frigider (ladă frigorifică), autorizații și condiții sanitare adecvate. Afacerea este pe cât de simplă, pe atât de profitabilă, atât pentru începători, dar mai ales pentru antreprenorii experimentați, ce își vor crește rapid cifra de afaceri și veniturile. Se estimează că în 3-4 săptămâni vă veți recupera investiția inițială, iar dacă veți începe afacerea înainte de sărbători (Crăciun, Paște, Sf. Valentin), poate chiar mai repede. 

Etape esențiale pentru bunul mers al afacerii

Achiziționarea. Cumpărăm 30 kg de ciocolată vrac (se recomandă cea belgiană), coloranți alimentari, cutii, matrițe, unelte și alte accesorii mărunte. De asemenea, este important să cunoașteți contactele furnizorilor și producătorilor direcți, altfel puteți plăti aproape dublu către intermediari. 

Tehnologia de fabricație. Va trebui să învățați cum să produceți prima figurină de ciocolată. Dacă deja cunoașteți tehnologia, veți stăpâni totul într-o singură zi. Este important nu numai să puteți crea figurinele din ciocolată, ci și să o faceți rapid, ca să aveți o productivitate ridicată. 

Marketing. Trebuie să creați seturi de figurine cu un profit ridicat de vânzare. Este important să țineți cont de multe criterii, altfel puteți face un set foarte atractiv, dar prea greu la cântar, ceea ce îl va face prea scump și mai greu de cumpărat. Ulterior, puteți să distribuiți produsele dvs. online (de obicei în social-media), dar există și alte modalități: vânzări directe, marketing afiliat și chiar distribuirea de pliante. Toate acestea funcționează foarte bine, mai ales înainte de sărbători.

Contabilitate. Trebuie să vă organizați cât mai eficient contabilitatea banilor, materialelor, produselor, comenzilor și a tot ceea ce poate fi calculat. Acest lucru este foarte important pentru managementul și viitorul afacerii. 

Logistică. Trebuie să învățați cum să împachetați corect seturile, astfel încât acestea să nu se rupă sau să se topească la livrare, iar costul ambalării să nu depășească 1% din valoarea comenzii. În plus, veți avea nevoie de un depozit pentru materiale, produse finite, ambalaje, etc.. 

Control. Trebuie să analizați cât mai des datele contabile și să optimizați procesele și costurile afaceri. În plus, veți avea nevoie de curieri, manageri de procesare a comenzilor și, pe termen lung, de cofetari înșiși. Veți fi implicat în mod constant în management, de la bun început dar această afacere are atât de multe avantaje, încât se va merita orice sacrificiu. 

De ce este recomandată această afacere?

Ciocolata poate fi modelată în orice fel de forme, reprezentând o rampă uriașă pentru creativitate și o detașare față de concurența obișnuită.

Vă puteți face propriile matrițe sau puteți cumpăra unele gata făcute, într-un sortiment mai mare și mai variat. Puteți realiza chiar și exemplare bazate pe modele tipărite 3D.

Figurinele nereușite sau nevândute pot fi retopite.

Durata de valabilitate foarte lungă a produselor finite, ce poate ajunge până la un an, fără pierderi de calitate. 

Puteți lucra chiar din mediul rural. Comenzile pot livrate cu ușurință prin curieri ai firmelor de curierat sau prin poștă. 

Puteți profita de o mulțime de opțiuni în producție: căpșuni acoperite cu ciocolată, trandafiri de ciocolată, ciocolată cu fructe uscate, ciocolată cu lapte de migdale. etc.

Publicul țintă este foarte larg. Toată lumea are nevoie de ciocolată, aceasta fiind un cadou universal, potrivit oricărei ocazii. 

Creditare

Dacă nu dispuneți de banii necesari începerii acestei excepționale afaceri, puteți accesa orice credit online doar cu buletinul, acordat de una din cele 13 instituții financiare nebancare (IFN) ce activează legal pe teritoriul României.

Lasă un comentariu