Cum să-ți pregătești corespunzător mașina pentru iarnă

anvelope iarna second hand

Grija și atenția pe care le alocăm mașinii noastre indiferent de anotimp ar trebui să se înscrie pe lista priorităților fiecăruia dintre noi. În calitate de șofer, stă în responsabilitatea noastră să fim mereu pregătiți indiferent de situație, atât pe carosabil, cât și atunci când mașina stă pe loc. În timp ce mulți dintre proprietarii de autoturisme soluționează problemele doar atunci când acestea apar, o atitudine proactivă poate face diferența, în special în ceea ce privește bugetul necesar pentru service-urile auto. Ei bine, odată cu venirea anotimpului rece și instalării condițiilor meteorologice mai puțin plăcute, este momentul să ne pregătim mașina pentru a face față iernii. În cazul în care vrei să descoperi mai multe despre subiect, rămâi alături de noi și descoperă tot ceea ce trebuie să știi în rândurile următoare!

  1. Închiriază un garaj pe tot parcursul anotimpului rece

Oricât de rezistentă și fiabilă este mașina pe care o conduci, frigul și precipitațiile nu fac decât să atace structura internă și externă a acesteia. Șoferii cu experiență și cei care dețin mai multe autoturisme știu cât de important este să ai un garaj la îndemână, în special atunci când iarna se instalează. Cu ajutorul acestuia, îți poți parca mașina într-un mediu la o temperatură optimă, în așa fel încât motorul să nu înghețe. Se asemenea, ori de câte ori vei vrea să folosești mașina, nu vei avea treabă cu deszăpezirea sau cu dezaburirea geamurilor. Un garaj de calitate este capabil să îți păstreze mașina într-o condiție optimă, la o temperatură destul de ridicată, așa încât aceasta să fie pregătită pentru a fi folosită pe carosabil, indiferent de precipitațiile de afară.

  • Schimbă cauciucurile de vară cu cele de iarnă la un momentul potrivit

Potrivit legislației rutiere, fiecare șofer are responsabilitatea de a schimba cauciucurile mașinii, din cele de vară cu cele de iarnă. Acest lucru este important să se întâmple din momentul în care afară temperatura din termometre scade sub 7°C. Începând de acum, stă în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să opteze pentru cauciucurile potrivite. Dat fiind faptul că cele mai multe dintre costurile aferente sunt destul de ridicate, poți oricând să te îndrepți către un set de anvelope iarna second hand. În funcție de modelul mașinii tale și de preferințe, există și posibilitatea de a apela la un set de anvelope second hand r17. Astfel, vei putea să respecți legislația în vigoare, fără să depășești bugetul pe care l-ai la dispoziție.

  • Păstrează întotdeauna farurile curate

În special în decursul anotimpurilor reci, primele componente ale mașinii care au nevoie de atenție sunt farurile. Acestea adună multă mizerie și, nu de puține ori, ajung să se îngălbenească. Pentru a preveni astfel de situații și a îmbunătății durata de viață estimativă a mașinii tale, este întotdeauna important să le păstrezi curate. Pentru acest lucru, nu ai nevoie de soluții profesionale extrem de piperate în materie de preț. În schimb, poți apela chiar la o pastă de dinți albă și la o periuță de dinți veche, pe care nu o mai folosești. Folosește o cantitate mică de pastă de dinți și începeți să cureți farurile, prin mișcări circulare. La final, utilizează o lavetă umedă, pentru a elimina excesul și a te asigura că farurile sunt gata de drum.

  • Ai grijă de interiorul mașinii, folosind ulei de măsline

Este de la sine înțeles faptul că exteriorul mașinii este cel care intră în contact direct cu factorii externi. Cu toate acestea, inclusiv în decursul anotimpurilor reci, interiorul mașinii trebuie să primească o atenție la fel de mare. Pentru asta, poți folosi inclusiv ulei de măsline – o soluție ieftină, eficientă și capabilă să îți facă mașina să strălucească pe interior. Utilizează o cantitate mică de ulei de măsline pe o lavetă și începe să cureți interiorul mașinii, prin mișcări circulare, astfel încât să eviți tapițeria. În doar câteva momente, vei putea vedea că interioarele mașinii tale sunt din nou curățate și strălucitoare, fără să apelezi la soluție de curățare care să depășească bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru această activitate. Poți repeta acest proces ori de câte ori îți dorești, folosind la final un șervețel cu care să ștergi excesul de pe mașină.

  • Nu uita să speli mașina, pe exterior și pe interior

În special pe parcursul iernii, zăpada și restul factorilor externi se depun foarte ușor pe mașină. Acest lucru poate conduce la acoperirea inclusiv a plăcuțelor de înmatriculare, precum și depunerea acestora pe anumite părți esențiale ale mașinii. Cu scopul de a îmbunătății funcționalitatea acesteia și de a te asigura că mașina ta poate fi utilizată la capacitate maximă, este imperios necesar să duci mașina la spălătorie în mod regulat. Astfel, atât interiorul, cât și exteriorul mașinii vor fi păstrate în mod corespunzător. Doar așa vei reuși să menții departe de autoturismul tău factorii externi care pot îngreuna și afecta, mai departe, modul în care mașina ta funcționează pe carosabil.

Asigură-te că ai mereu mașina pregătită pentru iarnă, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Folosind aceste recomandări și urmându-le, pas cu pas, autoturismul tău va fi gata pentru orice situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *