Cu un cuptor pizza cu functionare electrica sau pe gaz, poti face pizza la fel ca in Italia. Baza crocanta, pufoasa, topping proaspat, suculent. Cu un cuptor pizza profesional, fiecare pizza este un succes. Secretul consta in reglarea caldurii, in functie de nevoi, de sus si de jos. In timp ce baza se coace pana devine crocanta, caldura redusa de deasupra gateste toppingurile incet si usor. Acest lucru mentine blatul de pizza frumos si umed.
Cuptor pizza de capacitate variabila
Daca doresti sa utilizezi un cuptor pizza electric, alege in functie de tensiunea de alimentare de la retea, inainte de a trece la detalii suplimentare. Un cuptor pizza compact se descurca cu 230 V, iar cuptoarele de inalta performanta necesita o conexiune de 400 V.
Poti gasi un cuptor pizza cu doua camere sau cuptorul pentru pizza cu o singura camera potrivit pentru afacerea ta. Acesta din urma poate fi, de asemenea, extins ca module stivuibile in unele cazuri. Iluminarea interioara si o fereastra de vizualizare faciliteaza monitorizarea procesului de coacere atunci cand usa este inchisa, iar o buna izolatie a cuptorului reduce, de asemenea, radiatia termica si costurile cu energia.
Baza crocanta se formeaza doar la caldura uscata, motiv pentru care diferite cuptoare cu cos de evacuare a aerului integrat disipa vaporii de gatit. Ca accesorii, poti obtine baze din otel inoxidabil pentru diverse cuptoare electrice pentru pizza.
Gradul de incalzire
Pizza vanduta in portii este gatita pe tavi rotunde sau patrate, in timp ce pizza subtire gatita la un cuptor pizza profesional este coapta in tavi rotunde. Asa-numitele pietre de pizza constau din pietre refractare, ale caror avantaje sunt stocarea constanta a caldurii si chiar distributia caldurii.
Modelele de top ale cuptoarelor pizza profesionale sunt captusite complet cu caramizi din argila refractara, caldura superioara si inferioara fiind reglabile separat pana la 450 de grade C. Toate setarile se fac fie prin butoane mecanice, fie, in cazul cuptoarelor digitale pentru pizza, prin selectarea electronica a programului.
Panoul de comanda digital practic iti permite sa setezi programele de lucru, alegand intre lucru continuu sau discontinuu. Avantajul unui cuptor pizza fata de unul traditional conventional, este ca timpul de coacere este mult mai scurt si aluatul devine frumos si crocant, fara ca toppingul sa-si piarda ceva din prospetime. Un alt efect pozitiv este acela ca economisesti costurile de energie cu un cuptor pizza profesional, deoarece dureaza doar cateva minute pentru a se preincalzi.
Datorita unei metode de gatit revolutionare, pizza devine crocanta ca intr-un cuptor cu lemne adevarat, fara a indeparta umezeala din produs. De fapt, datorita unui suport intermediar al camerei inferioare, se poate introduce o caramida refractara si poti transforma cuptorul pizza cu 2 camere, intr-unul cu 3 camere. Cu aceasta optiune poti face pana la 6 pizza la fiecare 2 minute.