Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

CUM ECONOMISIM CĂLDURĂ ȘI COSTURI PE TIMPUL IERNII?

Iarna aproape a trecut însă costurile au fost destul de mari. Tot mai mulți se confruntă cu această problemă și cred că oricine și-ar dori să reducă din costuri in sezonul rece. Fie că vorbim de o locuință la casă sau la apartament , avem nevoie fie de lemne, gaz sau de curent pentru a ne încălzi încăperile. Costurile cresc substanțial și ne este tot mai greu pentru că salariul este același iar cheltuielile mai mari. În continuare voi prezenta câteva idei pentru a economisi aceste costuri și pentru a nu mai plăti chiar și triplu față de sezonul cald.

 1. Chiar dacă locuim la casă sau la apartament esențial este să fie izolat pe exterior.
  Realizând acest lucru putem vedea reduceri substanțiale ale facturilor sau cheltuielilor. Bineînțeles avem de ales între polistiren de 8 cm, 10 cm, sau 15 cm. Însă cel mai potrivit este acela de 10 pentru că nu este nici prea subțire și nici prea gros, este potrivit. Acest lucru trebuie făcut deoarece prin procesul de izolație, căldura se menține mult mai bine și mai mult timp. Investiția nu este mare, prețul este pe metru pătrat, dar trebuie să știm că prețurile variază în funcție de cât de mare este locuință sau dacă este vorba de apartament, la ce etaj se află.
 2. O altă soluție ar fi încălzirea în pardoseală. Poate fi un factor important în reducerea costurilor oferind un confort termic sporit. Astfel un avantaj al încălzirii în pardoseală ar fi că investiția se amortizează în timp destul de scurt. Acest proces sa dovedit a fi un aliat de încredere în lupta cu prețurile care cresc continuu.
 3. Ferestrele și ușile sunt principalele locuri prin care se pierde cea mai multă căldură. Astfel putem investi în niște bureți izolatori pentru ferestre, montarea de jaluzele groase exterioare, sau să alegem niște draperii groase peste ferestre, toate acestea reduc pierderile de căldură din locuințe.
 4. Tot pentru a reduce costurile din timpul iernii putem opta pentru sisteme speciale care astupă gaura cheii. Chiar dacă spațiul pare mic și nesemnificativ, pe acolo se pierde o parte din căldură.
 5. O altă soluție pentru a ne feri de pierderile de căldură este tapetarea pereților. După cum știm pereții acționează ca suprafețe de transfer, ei făcând schimb cu aerul rece de afară și cedent căldură. Astfel prin această investiție reușim să reducem consistent aceste costuri.
 6. O altă idee ar fi izolarea tavanului. Acest proces poate fi făcut fie cu materiale speciale de construcție, cum ar fi vata minerală sau polistiren, fie montarea unui tavan fals.
  Toate aceste soluții bineînțeles că necesită o investiție însă în timp scurt putem atât să ne recuperăm banii cât și să reducem costurile din timpul iernii. Însă dacă banii nu sunt de ajuns sau nu îi avem deloc putem foarte ușor să apelăm la un credit doar cu buletinul, sau chiar sunând la o interprindere ca Provident, Ocean Credit, iCredit și multe altele. Astfel avem posibilitatea să reducem timp și să uităm de griji. Aceste tipuri de împrumuturi se acordă rapid,
  Avem posibilitatea să plătim rate fixe cu dobândă mică, iar cerințele sunt simple . Putem opta pentru un credit doar cu buletinul, sau și cu o dovadă a salariului.
  Nu mai aștepta investește în ceva profitabil!

Lasă un comentariu