Top 6 vinuri rosii pe care trebuie sa le incerci

Esti un impatimit al vinului rosu? Am pregatit pentru tine 5 vinuri pe care merita sa le incerci in noul an si care au toate sansele sa se numere printre preferatele tale. Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinului rosu pe care il produce. Strugurii cultivati in zona viticola Dealu Mare au parte de conditiile ideale, iar solul, clima, altitudinea si experienta dobandita de-a lungul anilor, toate se revarsa in caracteristicile vinului.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un vin care nu trebuie ratat. Ne intampina cu o culoare rubiniu inchis speciala si arome de ardei rosu si coacaze negre. Taninurile sunt ferme si bine integrate in vinul plin de eleganta care a fost maturat lent in butoaie de stejar pentru dobandirea buchetului. Poate fi servit alaturi de diferite preparate, in special vita premium, branzeturi sau ciocolata neagra, temperatura sa ideala fiind intre 15 si 17 grade.

Merlot din gama Budureasca Premium este un alt vin de inalta calitate care merita descoperit. Este de culoare rubiniu inchis care se imbina de minune cu gustul puternic de fructe de padure si cirese amare. Taninurile sunt moi, insa bine conturate, iar aroma persista indelung. Fiind un vin Merlot mai putin taninos, acesta este foarte versatil si se poate consuma alaturi de diverse preparate din carne de pui, porc sau vita, paste sau chiar ciocolata. Totusi, pentru evidentierea calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Shiraz din gama Budureasca Premium este un vin de inalta calitate care are toate sansele sa te cucereasca. Este corpolent, cu taninuri ferme, avand un gust intens de fructe de padure completat cu note fine de piper. Merita servit alaturi de preparate din carne tocata sau fripturi din carne de vita. Se recomanda consumul sau la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic merita descoperit pentru ca este un vin de o culoare rosu rubiniu, cu arome intense de fructe de padure si note ierbacee. Este corpolent, rotund, cu o structura complexa si foarte bine echilibrat. Prin gustul sau aminteste de murele coapte completate cu note discrete de piper verde. Acesta este unul dintre vinurile care pot fi asociate culinar cu o multime de preparate, de la cele din carne de porc si de vita, pana la branzeturile maturate. Temperatura ideala de servire este de 16 – 18 grade.

Merlot din gama Budureasa Clasic este un vin de culoare rosu aprins, cu arome bine intense de mure si cirese negre si un gust placut de fructe de padure. Acestea sunt completate de taninurile moi si corpolenta medie care ofera rotunjimea specifica soiului de struguri Merlot. Vinul este foarte versatil si se poate servi alaturi de o multime de preparate, mai ales cele din rata, curcan, pui sau iepure. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda consumul la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Feteasca Neagra din gama Origini este unul din vinurile de top ale Cramei Budureasca care atrage instant prin culoarea sa rosie cu reflexii violacee. Ascunde arome de fructe de padure si condimente fine care sunt specifice soiului. Corpolenta si taninurile moi pun in valoare gustul intens de fructe rosii, aciditatea este buna, iar acesta poate fi un candidat potrivit pentru invechirea in sticla. Se poate alege si datorita versatilitatii sale, astfel ca poate fi consumat alaturi de o multime de preparate, in special cele din carne. In schimb, pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda servirea la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Comanda de pe budureasca.ro un vin rosu de inalta calitate si bucura-te de o experienta completa la fiecare ocazie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *