Semnificatia Craciunului Conform Bibliei. Originea Craciunului

Craciunul este una dintre temeliile crestinismului pentru ca celebreaza nasterea lui Hristos, figura principala a religiei crestine. 25 decembrie o sarbatoreste din anul 335, cand Papa Iulius I si Biserica au stipulat aceasta data.

Totusi, Biblia nu spune ziua exacta in care s-a nascut Isus si de aceea la inceput, Craciunul nu a fost sarbatorit in culturile crestine. Crestinii au inceput sa sarbatoreasca pe 25 decembrie pentru a inlocui sarbatoarea pagana a Saturnaliei.

Craciunul este crestin?

Exista multi crestini care nu vad bine sarbatoarea Craciunului asa cum o sarbatorim astazi, deoarece multe dintre simbolurile pe care le avem sunt pagane, desi, de-a lungul istoriei, aceste simboluri pagane de Craciun au fost incorporate in crestinism. De exemplu bradul de Craciun avea o semnificatie pagana, dar apoi crestinii i-au dat un sens diferit, reprezentand lumina lui Dumnezeu si pacatele noastre.

De fapt, se spune ca originea reala este pagana, care coincide cu solstitiul de iarna. Adica, Craciunul este nasterea lui Hristos, un eveniment crestin, dar pana la datele in care a inceput sa fie sarbatorit si pe care le mentinem in prezent, este legat de solstitiul de iarna.

Semnificatia Craciunului – Simboluri

Cele mai multe dintre simbolurile Craciunului, cum ar fi bradul de Craciun si ornamentele sale, cum ar fi steaua, globurile si luminile, Mos Craciun, ieslea, magii… au un sens pe care vi-l vom arata… vi se pare interesant?

Semnificatia bradului de Craciun

Semnificatia bradului de Craciun este religioasa, in special crestina, deoarece se refera la copacul Paradisului cu pacatul originar si IIsus ca Mantuitor. Ea are, de asemenea, sensul vietii vesnice.

Podoabele sale nu sunt departe de ceea ce vorbim, globurile de Craciun reprezinta merele bradului si sunt ispitele, steaua inseamna ghid pentru ca se refera la steaua Betleemului, iar luminile (foste lumanari) simbolizeaza lumina pe care Isus o are si ne-o transmite pentru a lumina lumea.

Semnificatia lui Mos Craciun

Exista multe modalitati de a-l numi pe Mos Craciun, de exemplu: Mos Craciun, Sf. Nicolae… este personajul pe care l-am creat pentru a le oferi copiilor darurile pe care si le doresc pe 24 si 25 decembrie.

Dar povestea reala, originea lui Mos Craciun nu este inventata, se bazeaza pe episcopul de Mari si, vecinul sau, Nicolás Bari descopera ca nu traieste un moment economic bun si nu isi poate ajuta fiica sa sarbatoreasca casatoria ei. Fara ca ei sa observe, Nicolae intra in casa vecinului sau si lasa o punga cu monede de aur pentru a putea sarbatori ceremonia.

Aceasta legenda a fost cunoscuta in Europa, iar emigrantii olandezi in secolul al XVII-lea au dus-o in Statele Unite, si incetul cu incetul a suferit modificari si din 1961 a dobandit caracteristicile actuale ale lui Mos Craciun.

Semnificatia ieslei sau betleemului

Un alt dintre cele mai importante simboluri ale Craciunului este ieslea, scena Nasterii Domnului, nasterea… exista multe moduri de a o numi si reprezinta venirea Salvatorului in lume.

Cum se sarbatoreste Craciunul?

Craciunul este sarbatorit in fiecare colt al lumii in care exista credinta. In tara noastra, Craciunul se sarbatoreste alaturi de familie si prieteni, se organizeaza masa de Craciun sau poate o petrecere, se impart cadouri, se colinda si se asculta cantece specifice acestei date. Craciunul in Romania este o sarbatoare ce marcheaza nu doar o data importanta din calendar ci de asemenea si un prilej de bucurie pentru a multumi pentru tot ce am primit in anul ce se apropie de sfarsit. Craciunul este acea perioada a anului cand totul este despre credinta, daruire, pace si bunatate… tot de Craciun, se pregatesc cele mai gustoase alimente din carne de porc precum: sarmale, rulada de porc; dulciuri: cozonac…

Lasă un comentariu