Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Rolul consultaţiilor juridice în vederea obţinerii daunelor morale

Dacă aţi fost implicat într-un accident rutier şi vă constituiţi în parte vătămată, trebuie să ştiţi că o consultanţă juridică efectuată la timp, vă poate oferi şansele speculării la maxim  a potenţialului obţinerii celor mai juste şi corecte despăgubiri.

Daunele morale

Victima unui accident este reprezentată de  o persoană care  a suferit vătămarea integrităţii fizice şi morale. Vă puteţi constitui în victima unui accident rutier, din postura de şofer, pasager sau pieton. De asemenea, un accident sever se poate finaliza cu pierderea vieţii victimei. În ambele contexte se pot obţine daune morale, acestea fiind  solicitate de către victima căreia i s-au adus prejudicii fizice sau morale, precum şi de victimele indirecte, respectiv ascendenţii şi  descendenţii, soţii, fraţii şi surorile, în cazul în care accidentul  s-a soldat cu decesul unei persoane, context  în care daunele reprezintă  o indemnizaţie a durerii suferite în urma pierderii victimei, exponentă a familiei restrânse.

Rolul consultaţiilor juridice

În cazul în care sunteţi victima unui accident auto, odată demonstrată fapta  şi stabilite  prejudiciul, raportul de cauzalitate între faptă şi prejudiciu, dar şi  vinovăţia autorului, există posibilitatea remedierii daunelor morale şi materiale aduse victimei, prin stabilirea despăgubirilor de ordin moral şi material. Experienţa unui  avocat  specializat în accidente rutiere,  vă va fi de mare folos atunci când vreţi să stabiliţi exact valoarea daunelor pe care le-aţi suportat. De asemenea, ajutorul avocatului va fi indispensabil atunci când doriţi să vă constituiţi în parte civilă într-un proces penal, fie ca victimă, fie ca rudă  a victimei în caz de deces. O consultaţie  juridică şi ajutorul specializat vă vor ajuta să solicitaţi despăgubiri atât din postura de victimă aflată pe carosabil, cât şi ca ocupant al autoturismulului asupra căruia s-a produs impactul, sau al autovehiculul care a produs accidentul, evident, exceptând conducătorul auto care a generat accidentul.

Accidentul soldat cu deces

Un accident rutier soldat cu decesul victimei este infracţiune, atunci când persoana decedată nu este vinovată de producerea accidentului. Consultanţa şi sprijinul oferite de un avocat accidente rutiere vă vor fi de ajutor în vederea stabilirii procedurilor pe baza cărora familia persoanei decedate poate solicita despăgubiri. Astfel, ajutorul specializat va ajuta obţinerea celor mai juste despăgubiri, fie de la firma asiguratoare, fie de la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, în anumite condiţii care absolvă firma de asigurări de orice vină.

Despăgubirile în cazul decesului victimei, reprezintă remedierea prejudiciului  moral adus rudelor până la gradul 4. Astfel, puteţi solicita  despăgubiri din postura de  ascendent, descendent, soţ, soţie, frate sau  soră.  Cuantumul despăgubirilor în cazul în care vă constituiţi în victimă indirectă, reprezintă daunele morale suferite în urma decesului unei persoane apropiate. Va fi stabilit fie de către instanţa judecătorească, fie în cadrul unei proceduri amiabile. Sumele solicitate se vor stabili în funcţie de natura relaţiilor dintre victima decedată şi victimele secundare, cât şi  în funcţie de gradul de suferinţă pricinuit. Perioada de obţinere a despăgubirilor poate fi de câteva luni, în cazul înţelegerilor amiabile, sau de maxim trei ani în cazul procedurilor juridice elaborate.

Lasă un comentariu