Restaurantul-Loc de relaxare şi răsfăţ culinar

Ideea de restaurant are la bază reţete şi tehnici culinare, preparate de bucătari iscusiţi şi instruiţi, împletite cu dorinţa de a delecta culinar clienţii care  vor trece pragul. Fie că este un restaurant închis, fie că beneficiază şi de spaţiu în exterior, pentru ca toate aceste delicii să fie degustate şi apreciate de către doritori, este nevoie de o amenajare adecvată a spaţiilor.

Amejarea restaurantului

Un astfel de spaţiu, destinat preparării şi servirii diverselor feluri de mâncare, pesupune anumite condiţii, de la cele care îndeplinesc normele de siguranţă, până la cele care ţin de poziţionare mobilier şi design interior. Restaurantul va beneficia de zona de lucru, prevăzută cu aparatura, ustensilele şi mobilierul necesar, plus zonele de primire şi aşteptare  clienţi,  şi, cel mai important, cele destinate prezentării şi servirii preparatelor. Amenajarea zonei de servire, impune alegerea celor mai bune variate oferite de mobila horeca, potrivite spaţiului şi specificului locaţiei. Se poate opta pentru mobila din lemn, fiind o variantă care niciodată nu dă greş, lemnul fiind un element fromos şi rezistent, uşor de înreţinut. Pe lângă piesele principale de mobilier, foarte importante pentru aspectul general, vor fi accesoriile alese, precum lămpile, aplicele şi lampadarele, tipurile de cuiere, ghivecele şi jardinierele pentru flori, ornamentele pentru mese, frapierele, husele pentru scaune şi fotolii, feţele de masă, placajele aplicate pe pereţi şi tavane, covoarele sau mochetele, draperiile, perdelele sau piesele de decor. Toate acestea, vor aigura  un plus de valoare şi frumuseţe  pieselor din ansamblul mobila lemn natur.

Mobilierul unui restaurant

Indiferent de specific şi mod de servire, un restaurant presupune un ansamblu de mese şi scaune restaurant, poziţionate în variantele cele mai avantajoase, astfel încât capacitatea spaţiului să fie speculată corespunzător, asigurându-se confortul şi intimitatea clienţilor. Pe lângă acestea, un restaurant presupune baruri şi retrobaruri, gheridoane, rafturi şi policioare,  fotolii şi canapele pentru zona de aşteptare, garderobă sau cuiere. Pentru zona de exterior destinată terasei, se poate opta pentru seturi formate din masă şi scaune, realizate din diverse materiale, precum ratanul sintetic, aluminiul, plasticul sau lemnul, accesorizate şi amenajate astfel încât să păstreze nota specifică a restaurantului. Astfel, amenajarea unui restaurant presupune alegerea pieselor de mobilier necesare, însă potrivite fiecărui spaţiu în parte, adaptate nevoilor şi specificului, toate având drept sarcină realizarea unui cadru sigur şi original, destinat servirii mesei. Un restauramt cu o amenajare interioară bine realizată, cu respect pentru personal şi pentru clienţi, va contribui masiv la succesul acestuia. Fiecare client care va servi din deliciile culinare şi va fi impresionat, nu doar de calitatea acestora, ci şi de călura şi confortul locaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *