Proiectul “European Quality Standards in Validation of Learning from Volunteering” (Standarde de calitate europene pentru validarea învățării din voluntariat)

În perioada 23-24 ianuarie 2023, delegații a șapte organizații partenere ale proiectului din șase țări europene s-au întâlnit la Madrid.

Proiectul își propune să definească și să promoveze în Europa primele Standarde de calitate europene pentru validarea învățării din voluntariat.

În cadrul primei întâlniri a proiectului, delegații din cele șapte organizații partenere au stabilit liniile directoare și planul de lucru pentru definirea standardelor. Publicarea primei versiuni a standardelor de calitate este prevăzută în mai 2023. După publicare, partenerii de proiect vor organiza o consultare transnațională, deschisă tuturor actorilor implicați în procesul de validare: voluntari, organizații de voluntariat, instituții de învățământ superior, furnizori de formare profesională, întreprinderi și administrații publice. Scopul acestei consultări este de a valida standardele de calitate cu utilizatorii finali și de a colecta feedback care ar putea contribui la îmbunătățirea standardelor.

În plus, pentru a facilita adoptarea Standardelor europene de calitate pentru validarea învățării din voluntariat în întreaga Europă, partenerii proiectului vor produce un manual în șase limbi. Manualul va conține instrucțiuni și instrumente detaliate pentru a sprijini implementarea acestor standarde de calitate de către orice parte interesată.

Acest proiect este o inițiativă a Spanish Volunteer Platform (Spania) în parteneriat cu: CESUR (Spania), Munster Technological University (Irlanda), Centre for European Volunteering (Belgia), CSVnet (Italia), Portuguese Volunteer Confederation (Portugalia), și Psitest (România). Proiectul este cofinanțat de către programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

__________________

Notă: Proiectul “European Quality Standards in Validation of Learning from Volunteering” este cofinanțat de către programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul acestui anunț de presă aparține în exclusivitate partenerilor proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *