Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

In centrele de recoltare Synlab poti efecuta analize pentru hepatita!

Una dintre cele mai grave afectiuni se regaseste la nivelul ficatului si este provocata de anumite virusuri specifice. Acestea sunt grupate in functie de caracteristicile specifice pe care le au, respectiv cele clinice, morfologice sau biochimice. Pentru a te asigura ca sanatatea ta se afla in parametrii normali, efectueaza niste analize pentru hepatita.

De ce sunt necesare seturile de analize pentru hepatita?

Avand in vedere ca aceasta boala este determinata de cel putin 5 virusuri specifice, bine caracterizate si foarte bine cunoscute (A, B, C, D si E), efectuarea unor analize pentru hepatita te va ajuta sa afli daca si tu ai in organism un virus specific acesteia.

analize hepatita

Infectiile hepatitice pot fi cauzate si de alte virusuri, cum ar fi virusul HIV, virusul citomegalovirus sau Epstein-Barr. Acestea sunt considerate entitati diferite si nu sunt incluse in general in clasicele variante. Virusul A este cel mai frecvent si este de obicei intalnit la copii si la adulti tineri. In anumite tari mai mult de 75% dintre adulti au fost expusi acestei infectii.

La majoritatea dintre acestea, calea de transmitere este predominat fecal-oral, fie prin  alimente contaminate cu fecale sau prin apa.  De asemenea, este posibila si transmiterea prin contact interuman strans. Efectuarea unor analize pentru hepatita este indicata pentru a afla cu ce tip de infectie te confrunti.

Unde poti face investigatiile necesare?

Asa cum mentionam anterior, in medicina sunt identificate 5 virusuri care pot ataca in mod specific ficatul si pot cauza infectia respectiva fiecaruia. Toate acestea pot cauza o infectie acuta, insa doar doua dintre acestea pot duce spre o infectie cronica.

Este important de retinut ca un anumit tip nu poate fi deosebit clinic de alte forme, ca urmare confirmarea diagnosticului pe baza unor investigatii si teste de laborator este esentiala. Acestea identifica anumiti anticorpi sau antigeni asociati virusului sau prezenta acestuia in organism sau sange. Un antigen reprezinta o substanta de pe suprafata unui virus care are un raspuns imun, cum este producerea de anticorpi.

Centrele de recoltare Synlab iti pune la dispozitie cele mai calitative sisteme de prelevat, centre moderne si cadre medicale cu o experienta vasta in domeniul medical. Te asteptam in cel mai apropiat centru de langa tine pentru efectuarea testelor necesare!

Lasă un comentariu