Endocopie | Informatii generale despre investigatia medicala

Hai sa cunoastem mai multe despre endoscopie

Atunci cand se analizeaza esofagul, stomacul sau duodenul, o procedura foarte eficienta cu rezultate bune este analiza endoscopica denumita in termeni medicali endoscopie.

endoscopie

Ca pacient, nu trebuie sa va faceti griji daca vi se recomanda sa faceti o endoscopie. Nu este un proces dureros, nici lung. In majoritatea cazurilor, astfel de sondaje pot dura pana la cinci minute. Poti afla si mai multe despre aceasta procedura din cele ce urmeaza.

Cu toate acestea, daca va este frica de potentiala durere si doriti sa luati masuri de protectie, un specialist va va oferi optiunea de a administra anestezie. Nu trebuie sa va faceti griji! Procedura de endoscopie nu este o procedura dureroasa.

Cand ar trebui sa facem o endoscopie?

Daca aveti anumite simptome pentru o perioada mai lunga de timp, inseamna ca ar trebui sa va ganditi sa faceti o endoscopie pentru a va calma sau pentru a diagnostica si trata problema.

In acest sens, cele mai frecvente simptome care duc la astfel de investigatii sunt:

  • Varsaturi;
  • Dureri de stomac;
  • Senzatie de greu de inghitit.

Este de mentionat ca, in tipurile specifice de operatii din aceasta investigatie, se pot efectua anumite tipuri de actiuni terapeutice in sensul pansarii unei plagi sau al hemostazei.

Colonoscopia si endoscopia – sunt acelasi lucru?

In cazul in care nu esti sigur, colonoscopia si endoscopia nu inseamna acelasi lucru, desi intr-o oarecare masura procedurile sunt similare. Ambele sunt folosite de medici pentru a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia implica introducerea unui endoscop oral pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, in timp ce colonoscopia examineaza intestinul gros.

Vino la clinica medicala Romgermed si lasa-te pe mana specialistilor in foarte multe specialitati medicale si cu o vasta experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *