Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Cum vă pot regla somnul ochelarii protecție PC?

Somnul este esențial pentru recuperare! Permite corpului să se odihnească și să-și reîncarce bateriile pentru a funcționa mai bine a două zi. Pentru sănătatea noastră fizică și mentală, trebuie să avem un somn echilibrat și regulat. Într-o lume trepidantă, somnul este deseori exclus în favoarea muncii sau a școlii. Prin urmare, lipsa somnului afectează sănătatea. O seară rece de toamna poate fi petrecută în fața unui ecran cu lumina albastră, fie că vorbim de televizor, calculator sau telefon. Poate de multe ori v-ați chinuit să adormiți după aceea și ați văzut cu surprindere cum se scurg minutele sau orele fără să reușiți să va odihniți. Lumina albastră degajată de ecrane are un rol negativ în această ecuație.

Lumina albastră și influența să asupra somnului

Când petrecem ore întregi în fața ecranelor laptopului, tabletei sau computerului; absorbim o cantitate mare de lumină numită „lumină albastră”. Această lumină albastră este o lumină produsă de ecrane LED, care sunt incluse în majoritatea dispozitivelor tehnologice moderne. Ne mărește atenția în timpul zilei, dar în timpul nopții lumina albastră poate avea un efect negativ asupra bioritmului. Acest lucru este cauzat de faptul că lipsa luminii declanșează eliberarea hormonului care induce somnul, numit melatonină. Cu toate acestea, odată cu prelungirea timpului petrecut în față ecranelor, sunteți supus unei expuneri excesive la această lumină pe timpul nopții și această vă provoacă insomnie și vă perturbă somnul.

În plus, această lumină albastră este asimilată cu senzația de oboseală la nivelul ochilor cauzată de instrumentele digitale. Astfel, este esențial să aveți grijă să vă protejați de această lumină albastră pentru o bună sănătate fizică și mentală.

Ochelari protecție PC și eficacitatea lor pentru un somn odihnitor

Ochelarii care blochează lumina albastră sau ochelari protecție PC sunt cei cu filtre pentru lentile care blochează și absorb lumina albastră care pătrunde în ochi. În timpul zilei, când lucrați în fața unui calculator, acești ochelari vă vor ajută să reduceți cantitatea de lumină albastră care vă intră în ochi. Mai ales noaptea, înainte de culcare, atunci când navigăm pe internet sau urmărim emsiunea preferată, putem stimula senzația de somn prin protejarea vederii cu acești ochelari de protecție ecran.

Ochelarii ce împiedică pătrunderea luminii albastre sunt foarte practici, deoarece vă ajută să preveniți oboseală ochilor mai ales atunci când sunteți nevoiți să stați în fața ecranului pentru o lungă perioadă de timp.

Există două tipuri de lentile potrivite pentru ochelari protecție PC:

Lentile colorate: acestea sunt cele clasice, care pot fi în mai multe culori.

Tentă lentilelor vă permite să captați mai multă lumină, filtrând aproape toată lumina albastră atât de dăunătoare ochilor.

Cu toate acestea, aceste lentile au unele consecințe negative: vă pot distorsiona vederea; iar în locuri cu lumină redusă, acestea vă pot afecta vederea.

Lentile transparente: cu aceste lentile, un strat mic care filtrează lumina albastră este aplicat pe un obiectiv care este clar în loc să utilizeze lentile colorate. Și același strat purifică lumina albastră, astfel încât să nu vă rănească ochii.

Ochelarii protecție PC care blochează lumina albastră sunt eficienți pentru a vă ajută să vă reglați somnul și pentru a preveni insomnia care dăunează sănătății dumneavoastră.

Lasă un comentariu