Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Ce trebuie sa faceti daca lichidul se varsa pe un laptop

Multi dintre noi mancam si bem in fata computerelor noastre stiind ca acest lucru nu ar trebui facut si, uneori, pot avea loc accidente, iar lichidele pot ajunge le laptop si in cel mai rau caz, in interiorul laptopurilor. In majoritatea cazurilor, problema poate fi remediata cu o cautare rapida pe internet. Am reparat multe computere care au avut lichide varsate pe ele. In cele mai multe cazuri problema poate fi remediata usor. Este foarte important sa incepeti curatarea locului in care s-au varsat lichidele cat mai curand posibil (inainte de coroziune sau deteriorarea interna). Scurgerile de lichide pot provoca mai multe tipuri de daune portabile:

– Un scurtcircuit cauzat de lichid

– Un scurtcircuit din cauza reziduurilor

 – Coroziune (in special cu acizii din bauturi racoritoare, cum ar fi Coca Cola).
– Componente electronice deteriorate de scurtcircuitul mentionat mai sus, aceasta ar fi cea mai grava deteriorare care poate aparea, deoarece ar trebui sa cheltuiti bani pentru a o repara. Atunci cand apa ajunge la baterii laptop exista riscul ca acestea sa se arda si sa genereze un scurt circuit care ar trebui sa fie evitat.

Cum sa remediati problema scurgerilor de lichid pe un computer

 Dupa ce lichidul este varsat pe laptop, opriti laptopul, puneti-l jos si lasati-l ca lichidul sa se scurga, timp de cel putin 20 pana la 30 de minute. Imediat dupa ce laptopul a fost stins scoate-ti cablul de alimentare si bateria. Lasati laptopul sa se usuce peste noapte.

Daca tocmai ai excalamt am varsat apa pe laptop este momentul sa iei in calcul sfaturile de mai jos pentru a evita ca laptopul tau sa se strice si sa nu mai poti face nimic cu el. Tine cont de sugestiile de mai jos si vei reusi cu siguranta sa il repari.

Cum sa eliminati lichidul ramas:

 Scoateti ansamblul tastaturii (sau puneti pe cineva sa o faca pentru dvs., daca nu stiti sa o faceti) si faceti o curatare suplimentara. Utilizati dischete de bumbac absorbante pentru a elimina resturile ramase. Daca gasiti reziduuri corozive (din cauza bauturilor precum Coca-Cola sau a altei bauturi varsate), frecati usor zonele cu un tampon de bumbac umezit cu WD-40, care este o marca comerciala de ulei penetrant, foarte util in aceste cazuri.

 Apoi uscati zona astfel incat sa ramana doar un strat subtire de WD-40. In timp ce scoateti tastatura, puteti utiliza si o lanterna pentru a vedea mai bine zonele in care lichidul s-a varsat.

In trecut, de obicei laptopurile care erau expuse la contactul cu lichide se ardeau, insa acum sunt facute sa reziste si daca iei masuri rapid, vei reusi cu siguranta sa salvezi laptopul. Este foarte important sa eviti insa pornirea laptopului pana cand acesta nu este complet uscat. Daca nu esti sigur, cel mai bine ar fi sa mergi la un service.

Este posibil ca laptopul sa nu se mai poata repara

Acest lucru se intampla de obicei rar, dar este, de asemenea, o optiune posibila. Dupa ce ati urmat pasii de mai sus, laptopul poate incepe sa scoata fum si sa faca zgomote ciudate, chiar daca l-ati lasat la uscat. In aceasta situatie este foarte posibil ca laptopul sa nu mai functioneze din nou.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori laptopul poate fi salvat cu usurinta si vei putea sa il reutilizezi daca il lasi sa se usuce bine sau daca apelezi la ajutorul specialistilor, astfel incat sa te asiguri ca este perfect uscat si ca nu are componente corodate. Apeleaza la un service si vei obtine cele mai bune rezultate.

Lasă un comentariu