Ce să faci pentru a avea un păr sănătos

Antica

Părul și ținuta sunt primele lucruri pe care le remarci la o femeie. Tocmai din această cauză este extrem de important ca fiecare femeie să pună accent mai cu seamă pe îngrijirea podoabei capilare. Lucrurile acestea sunt valabile indiferent că vorbim despre părul lung sau despre părul scurt, întrucât fiecare fir de păr necesită o îngrijire perfectă și completă.

Foarte multe femei apelează pentru realizarea tratamentelor pentru păr la saloanele de înfrumusețare de unde pot cere și o listă prețuri coafor pentru a se informa asupra cheltuielilor înainte de vizita la stilist. Mai sunt și femei care nu reușesc să se împartă în egala măsură între muncă și familie, fapt pentru care ajung să se neglijeze, sau să nu mai dispună de timpul necesar pentru a merge la salon, iar atunci optează pentru tratamentele la domiciliu. Chiar daca nu aveți timp să mergeți la salon, este important să fiți la curent cu recomandările specialiștilor în materie de hair styling mai ales în ceea ce le privește pe doamne și domnișoare. Totodată trebuie să fiți atenți la coafurile pentru care optați în funcție de momenutl zilei și de evenimentele pe care le aveți.

Cu siguranță că orice femeie visează să aibă un păr strălucitor, plin de volum și sănătos de la rădăcină până la vârfuri. Însă greșeală majoră pe care o fac este că au tendința de a încarca excesiv părul aplicând o cantitate foarte mare de produs, care nu face nimic altceva decât să deterioreze firul de păr excesiv de mult.

Tăierea vârfurilor

Vârfurile trebuie să fie tunse periodic, întrucât sunt predispuse să se tocescă și să se despice. Se recomandă ca acestea să fie tăiate la 3 luni. De asemenea, puteți aplica tratamente care să ajute la hidratarea părului.

Alimentația

Alimentația are un aport extrem de ridicat atunci când vorbim despre sănătatea dumneavoastră, care se reflectă atât în fizicul pe care îl aveți, cât și în sănătatea tenului, dar mai ales a părului. În acest sens trebuie să ținem cont de sfaturile specialiștilor în domeniu.

Spălatul părului cu apă fierbinte

Apa fiebinte nu face nimic altceva decât să usuce părul și să îi ia din strălucire, chiar dacă îndepărtează foarte bine murdăria de la nivelul scalpului, nu este recomandată pentru spălarea părului.

Produsele de styling

O alta problemă majoră o reprezintă produsele de styling, întrucât sunt folosite excesiv de către doamne și domnișoare și mai mult decât atât temperaturile ridicate ale aparatelor de coafare ard firul de păr. Se poate opta pentru produse de styling în cantități moderate iar în cazul plăcii de îndreptare a parului, de exemplu, temperatura trebuie să fie scăzută și folosite produse care protejează părul de acțiunea termică a acestora ca să se evite subțierea și deteriorarea excesivă a firul de păr.

Dacă toate cele pe care le-am menționat anterior sunt dificil de realizat, atunci vă invităm să vizitați un salon de coafură și de înfrumusețare care vă poate oferi sfaturile și serviciile de care aveți nevoie. În funcție de dorințele și de cerințele dumneavoastră experții salonului sunt mereu gata să vă ofere cele mai bune sfaturi și mai mult decât atât, vă vor ajuta să vă bucurați de un nou look care să vă avantajeze și să vă pună în valoare trăsăturile frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *