Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Ce repezinta setul de analize pentru markeri tumorali?

Prin intermediul unor analize pentru markeri tumorali, medicul specialist poate planifica schema de tratament corespunzatoare pacientului. Astfel, unele teste efectuate, denumita terapie directionata, sunt folosite pentru a se masura nivelul acestora din prezent, in timp ce alte teste masoara daca in organism exista vreo mutatie prezenta.

Cand sunt recomandate aceste analize pentru markeri tumorali?

Efectuarea unor analize pentru markeri tumorali are loc in momentul in care pacientul a fost diagnosticat cu un tip de cancer, iar acestia sunt folositi de regua ca receptori pentru progesteron si estrogen. Rolul lor este de a determina daca terapia si tratamentul dat se potrivesc si dau rezultate bune pentru vindecarea pacientului. In functie de tipul de cancer cu care pacientul a fost diagnosticat, exista mai multe analize pentru markeri tumorali care pot determina tratamentul sau estimarea prognosticului.

Cum se masoara acestia?

analize markeri tumorali

Medicul specialist va lua o monstra din tesutul tumoral al pacientului sau din lichidul corporal pe care o va trimite pentru teste in laborator. Biochimistii din cadrul laboratorului vor folosi diferite metode prin care vor masura nivelul, prezenta sau absenta acestuia. In astfel de situatii, masuratorile diverse sunt mai eficiente decat cele singulare.

Unii markeri, cum ar fi prezenta sau absenta unei alteratii genetice particulare care fac ca o tumoare sa fie candidata la tratament cu o anumita terapie sdirectionata, nu se schimba in timp. Cu toate acestea, proportia de celule tumorale care au aceasta modificare se poate schimba in timpul si dupa tratament.

Se pot utiliza in screeningul cancerului?

Intrucat acestia se pot utiliza  pentru a se obsrva in ce mod raspunde o tumoare la tratament, efectuarea unor analize pentru markeri tumorali sunt esentiale pentru detectarea din timp a cancerului, chiar inainte de aparitia simptomelor. Desi aceste investigatii sunt extrem de utile pentru a se determina daca pacientul raspunde la tratament sau pentru a se evalua starea de sanatate a pacientului, controalele periodice sunt la fel de recomandate si de eficiente in tratarea pacientului.

Pentru cei care au nevoie sa efectueze astfel de investigatii, recomandarea noastra este efectuarea unui control din timp in cadrul laboratoarelor specializate Synlab!

Lasă un comentariu