Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un apartament

Persoanele interesate de achizitionarea unui apartament trebuie sa se asigure ca se documenteaza in detaliu pentru a nu se expune unor riscuri periculoase. Locuinta trebuie sa se afle intr-o zona adecvata, sigura, cu o orientare avantajoasa si aproape de toate punctele de interes ale proprietarului (locul de munca, scoala, farmacii, magazine etc.)

Atentia pentru detalii trebuie sa fie sporita, mai ales cand vine vorba de capitala, pentru ca multe dintre proprietati par ceea ce nu sunt. Astfel, cei care au de gand ca in viitorul apropiat sa isi cumpere un apartament in sectorul 4, trebuie sa se asigure ca locuinta corespunde asteptarilor create si ca este sigura din toate punctele de vedere. Sfaturile de care fiecare achizitor trebuie sa tina cont sunt mentionate in cele ce urmeaza.

  1. Efectuarea verificarilor necesare

Primul lucru pe care un potential achizitor de apartament trebuie sa il efectueze este sa se asigure ca verifica atent dezvoltatorul, cartierul, blocul si vecinii. Cu cat dezvoltatorul are o reputatie mai buna, cu atat cumparatorul se supune unor riscuri mai reduse.

  1. Verificarea atenta a contractului

Inainte de a fi semnat, la fel ca in cazul oricarui contract, este important sa fie citit cu atentie. De asemenea, acolo unde apar anumite dubii sau neclaritati, este important ca achizitorul sa intrebe, sa se asigure ca a inteles totul pentru a nu fi luat prin surprindere mai tarziu.

  1. Modul de functionare a blocului

Inainte de achizitie si, bineinteles, de semnarea contractului, este de-a dreptul important ca viitorul proprietar sa afle tot ce trebuie sa stie despre modul de functionare a blocului, dar si despre vecini. Trebuie sa stie daca apartamentul sau blocul beneficiaza si de zone exterioare, asa cum sunt parcarile, gradinile, spatiile de joaca.

De asemenea, trebuie sa se stabileasca si care sunt taxele implicate pentru intretinere. Conform expertilor, cladirile noi nu solicita cheltuieli ridicate de intretinere. Bineinteles, este importanta si comunicarea cu vecinii, pentru a se afla tot mai mult despre modul de functionare a comunitatii sau daca exista plangeri frecvente, zgomot sau alte aspecte negative.

  1. Apartamentele noi au preturi mai mari de achizitie

Este important de mentionat ca apartamentele noi au, de regula, un pret mai ridicat de achizitie, care poate sa ajunga la aproximativ 25%, ceea ce inseamna ca presupun o investitie mai mare. Din acest motiv, viitorii proprietari isi indreapta atentia catre apartamentele din blocuri vechi, pentru ca au un raport calitate-pret mai bun.

  1. Asigurare

Conform legii, proprietarii de locuinte trebuie sa aiba o polita de asigurare in ceea ce priveste protectia casei daca este afectata de dezastrele naturale, cum ar fi alunecarile de teren, cutremurele sau inundatiile. Pentru cei care se hotarasc sa faca un credit la banca pentru achitarea pretului locuintei, va fi necesara si polita de asigurare, care se innoieste anual si care costa, de regula, aproximativ pana in 100 de euro.

In concluzie, achizitionarea unui apartament implica o atentie sporita pentru detalii, astfel incat alegerea sa corespunda cat mai mult cu asteptarile create.

Lasă un comentariu