Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Ce poți transmite printr-un cadou pentru iubit?

Ce spune un cadou pentru iubit despre tine

Pentru ce sunt cadourile? Pentru a-i face pe plac celuilalt… și ție. Oferim în parte pentru că vrem și în parte pentru că tradiția ne obligă să facem asta. Suntem chiar supuși unei triple obligății: aceea de a da, dar și de a primi și de a aplica regula „cadou pentru cadou”, altfel relațiile noastre se pot desface.

În principiu, darurile noastre sunt mărturii ale iubirii, o hrană emoțională care ne ajută să ne împlinim sufletește. Din punct de vedere psihologic, cei care dau cel mai mult sunt adesea cei care tind să se plângă de ingratitudinea oamenilor. Sub o înfățișare generoasă, darurile noastre ar fi, înainte de toate, cereri de dragoste și de atenție.

Oglinzile sufletului

Darurile au suflet și nu e doar o metaforă. Cadoul simbolizează persoana iubită și ne amintește de prezența sa și ne ajută să suportăm absența lui. În schimb, el caută și să simbolizeze destinatarul, răspunzând la ceea ce presupunem că ar fi gusturile și interesele sale. De aceea un cadou pt iubit nepotrivit ne face să suferim foarte mult. Pentru că dezvăluie cât de puțîn îl cunoaștem pe cel de lângă noi și imaginea greșită pe care o avem despre el.

Ceea ce oferim contează, dar mai presus de toate contează modul în care oferim un cadou pentru iubit, cu mai multă sau mai puțină încredere, cu bun gust, cu punere în scenă.

Cadou pentru iubit – recuperarea a ceea ce nu am primit în copilărie?

Fiecare copilărie este marcată de cadouri eșuate. Cel pe care l-am sperat atât de mult (o bicicletă, un tren electric, o păpușă) și care nu a venit niciodată. La vârsta adultă, cadourile pe care le oferim poartă uneori urme ale acelor cadouri ratate din copilărie. Când oferim un asemenea cadou, punem pe tavă de fapt dragostea incredibilă la care am visat.

Cadourile extravagante

Marea generozitate este uneori un indiciu puternic al dorinței de dominare. Ferește-te să alegi un cadou pentru iubit care să-l copleșească pentru că îi poți da impresia că vrei să-l controlezi sau să-i fii superioară. Dărnicia ta poate fi interpretată ca o modalitate insidioasă și subconștientă de a aduce un avantaj asupra ta.

Cadourile utile

Un aspirator, un burghiu … cadourile utile sunt adesea cele mai dezamăgitoare. Nu doar pentru că sunt angrenate în realitate, lipsite de poezie sau romantism, ci mai presus de toate pentru că de obicei transmit un mesaj nedelicat în treacăt. Dacă îi oferi iubitului un abonament la sală (el nefiind un împătimit al sportului), s-ar putea ca el să interpreteze greșit mesajul.

Cadourile „otrăvite”

Acestea sunt cadourile care nu pot fi returnate niciodată pentru că valoarea lor este copleșitoare. Dar și pentru că e un cadou pentru iubit care îi dă o responsabilitate pe care el nu și-a dorit-o. Exemplul clasic: un câine, dacă nu și-a exprimat dorința de a avea unul.

Concluzia ar fi să eviți anumite tipuri de cadou pentru iubit și să ai grijă la ceea ce el își dorește cu adevărat și nu la ceea ce-ti place ție!

Lasă un comentariu