Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Avantajele sistemelor de irigare prin picurare

Sistemul de irigare prin picurare este o soluție modernă și eficientă care permite udarea plantelor dintr-o cultură în mod corespunzător, prin dispersarea cantității potrivite de apă. În acest mod, plantele, fie că e vorba de legume, fructe, flori sau chiar gazon, se dezvoltă mai repede și mai sănătos, fiind un lucru foarte avantajos atât pentru rentabilitatea, cât și pentru calitatea culturii.

Există și alte sisteme de irigare moderne, însă în cuprinsul acestui articol vom enumera și explica cele mai importante beneficii pe care le are un sistem bazat pe irigare prin picurare.

  • Costuri de întreținere reduse
  • Consum redus de energie electrică
  • Dezvoltare uniformă a plantelor
  • Calitate superioară a roadelor
  • Dozarea exactă a apei
  • Dezvoltarea timpurie a plantelor
  • Împiedică răspândirea buruienilor
  • Reduce riscul de inundare la suprafață a solului
  • Distribuirea unei cantități mici de apă într-o perioadă scurtă de timp
  • Împiedică scurgerea apei în adâncime

Iar acum, să luăm pe rând aceste avantaje și să explicăm cum funcționează sistemul de irigare prin picurare. 

Costuri de întreținere reduse și consum redus de energie electrică

Pentru ca o cultură să fie profitabilă e important să reducem la minim toate cheltuielile. Sistemul de irigare prin picurare nu necesită instalarea de pompe de dimensiuni mari și funcționează la presiune normală, așa că nu se consumă la fel de multă energie electrică, ceea ce înseamnă facturi mai mici la electricitate.

Dezvoltare uniformă a plantelor și dozare exactă a apei

Cele două beneficii enunțate mai sus merg mână în mână, asta pentru că fiecare soi de plantă are nevoie de o anumită cantitate de apă pentru a se dezvolta normal. Sistemul automatizat de irigare permite dozarea exactă a cantității de apă și favorizează sănătatea plantelor. 

Dezvoltare timpurie a plantelor

O cantitate potrivită de apă administrată plantelor și îngrijirea corespunzătoare a acestora prin oferirea substanțelor și a protecției necesare ajută la creșterea mai rapidă a acestora. Așadar, cultura devine mai profitabilă într-un timp mai scurt. 

Împiedică răspândirea buruienilor

Un lucru este sigur: buruienile care nu sunt îndepărtate la timp amenință cultura și pot să compromită plantele. Tocmai de aceea, sistemul de irigare prin picurare este o alegere perfectă, având proprietăți prin intermediul cărora împiedică răspândirea în exces a buruienilor. 

Împiedică scurgerea apei în adâncimea solului

Pentru ca plantele să poată să extragă cantitatea de apă necesară din sol, aceasta trebuie să rămână la suprafață sau la o adâncime potrivită. Sistemul de irigare prin picurare nu permite scurgerea apei în adâncime, așa că plantele primesc cantitatea de apă de care au nevoie. 

Calitate superioară a roadelor

Cel mai important atunci când o ai o cultură, indiferent de tipul acesteia, este rezultatul final. Calitatea roadelor este răspunsul la întrebarea: Am îngrijit cum trebuie plantația?. Dacă legumele, fructele, florile sau gazonul sunt exact așa cum ți-ai dorit trebuie să apreciezi și sistemul de irigare, un factor care a condus la acest rezultat. 

Sistemul de irigare prin picurare se montează foarte ușor și se remarcă prin rezistență și durabilitate, ceea ce face ca acesta să fie o investiție rentabilă pentru toți agricultorii. 

Lasă un comentariu