Alegerea unui echipament de calitate este primul pas pentru obtinerea performantei optime. Apoi urmeaza intretinerea care trebuie facuta ca la carte.
De multe ori filtrele si uleiurile sunt trecute cu vederea si acest lucru este daunator pentru utilajul dvs. Aflati din articol ce trebuie sa stiti despre acestea pentru a va bucura de cele mai bune rezultate.
Alegeri potrivite
Pentru ca echipamentul dvs. sa functioneze cat mai bine trebuie sa alegeti filtrele si uleiuri potrivite. Un filtru hidraulic JCB 3CX va face diferenta pentru ca are o capacitate excelenta de retinere a murdariei si o eficienta ridicata.
Utilajele de constructii trebuie sa faca fata unor conditii dificile si singurul mod de a putea face asta este daca sunt dotate corespunzator. Daca filtrele si uleiurile folosite nu sunt concepute pentru nevoile echipamentului, urmarile vor fi deteriorarea componentelor si chiar a utilajului.
Este esential sa alegeti produse special concepute pentru a oferi o protectie superioara componentelor utilajului. Filtrele au rolul extrem de important de a bloca trecerea particulelor daunatoare care ar putea contamina sistemul.
Pentru alegerea uleiului potrivit este nevoie sa tineti seama in primul rand de vascozitatea corespunzatoare motorului. De asemenea, clima din zona in care urmeaza sa efectuati lucrari este importanta, vascozitatea necesara fiind diferita in functie de anotimp.
Inspectiile vizuale sunt salvatoare
Cea mai simpla metoda de a monitoriza starea de sanatate a filtrelor si a uleiurilor este verificarea zilnica a acestora. Ideal ar fi sa inspectati vizual aceste componente inainte si dupa operare.
Astfel, puteti identifica probleme minore inainte ca acestea sa se transforme in defectiuni grave. Daca observati filtre deteriorate sau un ulei care nu mai are consistenta corespunzatoare, este recomandat sa le inlocuiti cat mai repede.
Probleme nevazute
Cand vine vorba de uleiuri exista si situatii in care acestea au probleme, chiar daca nu sunt vizibile. De exemplu, uleiurile hidraulice pot sa absoarba umiditatea si sa contamineze astfel toate sistemele prin care trec. De aceea nu trebuie sa ignorati intervalele de inlocuire programate.
O alta varianta pentru a sta linistiti este testarea uleiurilor. O simpla mostra va poate indica eventuale probleme. Recomandarile pentru efectuarea acestor analize sunt la fiecare 250 de ore pentru uleiul de motor, la 500 de ore pentru cel hidraulic si o data pe an pentru lichidul de racire.
Neglijenta costa
Este important sa fiti atenti la micile detalii atunci cand achizitionati filtre si uleiuri. De exemplu, un ulei de motor care nu are vascozitatea necesara poate duce la supraincalzirea motorului. Drept urmare ati putea avea de inlocuit componente deteriorate sau chiar motorul in sine.
De asemenea, incercati sa nu amanati schimbarea uleiului sau a filtrelor daca ati constatat ca nu mai sunt in parametri. Este o idee buna sa consultati manualul si sa respectati recomandarile in ceea ce priveste schimbarea acestor componente.
Daca un filtru aer JCB 3CX nu este inlocuit la timp, acesta nu va putea sa filtreze aerul asa cum trebuie din cauza prafului si a mizeriei acumulate. In consecinta, poate provoca defectarea echipamentului chiar atunci cand aveti mai multa nevoie de el.