Tot ce este important de stiut despre Endoscopie!

Endoscopie – bine de stiut

endoscopie

Endoscopie – este o procedura de examinare medicala in care medicul poate explora mai usor interiorul primei parti a esofagului, stomacului si intestinului subtire. Acest tip de interventie este posibil datorita instrumentelor foarte subtiri si flexibile.

Datorita acestor abilitati de modelare, odata introduse in gura, dispozitivul poate fi mutat cu usurinta din exteriorul corpului in interiorul corpului. De fapt, instrumentul este un dispozitiv optic numit endoscop.

Sfaturi utile inainte de a face o procedura de endoscopie

Inainte de a efectua acest tip de analiza, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra despre problema medicala sau starea preexistenta.

Fiecare detaliu este important. Prin urmare, bolile de inima, cancerul si chiar sarcina sunt chestiuni importante pentru consultarea si stabilirea endoscopiei. Toate aceste informatii pot ajuta expertii sa ia decizii cu privire la masurile de precautie pentru analiza in conditii de siguranta.

Nu uitati sa mentionati daca sunteti alergic la medicamentele pe care le luati in prezent. Pe baza acestor afirmatii, medicul specializat in enedoscopie poate modifica temporar doza de tratament sau poate opri tratamentul inainte de endoscopie. Unul dintre factorii de risc din spatele acestor afirmatii este ca unele sangerari pot aparea in timpul interventiei chirurgicale.

Medicamentele care nu ar trebui luate inainte de investigatie includ:

  • heparina;
  • Medicamente antiinflamatoare
  • aspirina;
  • Terapie anticoagulanta;
  • Antidepresive, medicamente anti-anxietate (medicamente utilizate pentru tratarea tulburarilor de anxietate) si alte medicamente care pot provoca somnolenta.

Unde se poate efectua un astfel de tratament?

Clinica RomGerMed ofera servicii medicale complete si poti beneficia de endoscopie efectuata de personal medical bine instruit, cu o vasta experienta in domeniu. Medicii de la Clinica RomGerMed va vor ghida sa obtineti informatiile de care aveti nevoie pentru o viata sanatoasa si va vor ingriji in mod special!

Poti accesa acum site-ul clinicii Romgermed pentru mai multe detalii despre procedurile disponibile in clinica noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *