SYNLAB OFERĂ SERVICII DE CALITATE – Investigații prin teste antigenice

Investigații prin teste antigenice

Investigația recomandată pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 este testarea prin metoda polimerizării în lanț în timp real (RT-PCR) care durează câteva ore. Teste antigenice permit un diagnostic rapid și rentabil. În laboratorul Synlab, testarea antigenului se realizează prin cu foarte mare atenție.

Un rezultat negativ nu exclude infecția cu SARS-CoV-2 și nu poate fi folosit ca bază unică pentru tratament sau alte decizii de management. Rezultatele negative trebuie combinate cu observațiile clinice, istoricul medical și informațiile epidemiologice.

Testele antigenice pot detecta infecția cu SARS-CoV-2 în faza acută. Prin urmare, este foarte important să decizi când să se efectueze testarea antigenului: cu cât se face mai devreme, cu atât este mai probabil ca rezultatele să fie foarte clare în stadiile incipiente ale infecției. Dacă testul se face la aproximativ cinci zile de la apariția simptomelor, se va obține un rezultat fals negativ în comparație cu testul RT-PCR.

Stoparea răspândirii virusului

Testarea antigenului la o unitate medicală este recomandată pentru a obține rezultate concludente cu ajutorul personalului medical calificat. Dacă proba nu este colectată în mod corespunzător, rezultatele pot fi greșite.

Testele rapide de antigen sunt instrumente neprețuite pentru detectarea și controlul răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pot beneficia de rezultatele acestuia într-o perioadă foarte scurtă de timp. Dacă rezultatele testului rapid antigen sunt pozitive, se recomandă testarea RT PCR pentru a confirma rezultatele.

teste antigenice

Testele antigenice sunt o metodă rapidă și ieftină de identificare și prevenire a infecției cu SARS-CoV-2 în populația generală. La fel ca testele RT-PCR, testele cu antigen dezvăluie prezența virusului dacă acesta este prezent în organism. De menționat că dacă acest test antigen este pozitiv, nu exclude infectarea cu coronavirus sau alți factori din familia răcelilor.

COVID-19 (boala coronavirus 2019), cunoscut și sub denumirea de sindrom respirator acut, sindrom respirator acut sever 2 și pneumonie Wuhan, este cauzată de sindromul respirator viral acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *