Îngrijirea bateriei auto pe timp de iarna

Tot ce trebuie să știți despre îngrijirea bateriei auto în timpul iernii

Cu toți știm efectele negative pe care frigul le are asupra bateriei auto. Din cauza temperaturilor scăzute, durata de viață a bateriilor poate să scadă, iar riscul ca motorul să pornească din ce în ce mai greu crește.

Așadar, este important să cunoști câteva trucuri pentru a evita surprizele neplăcute pe care iarna ți le poate pregăti. Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune practici pe care ar trebui să le urmezi pentru a oferi cea mai bună îngrijire bateriei mașinii tale în această perioadă a anului:

  • Adăpostește-ți mașina într-un garaj interior, pentru a o feri de temperaturile foarte scăzute sau ridicate.
  • Dacă nu ai posibilitatea de a-ți parca mașina într-un garaj interior, folosește o husă de protecție pe care să o pui peste mașină, atunci când ea este parcată.
  • Menține motorul pornit cel puțin 10 minute înainte de a pleca la drum.
  • Nu utiliza farurile, radioul sau alte echipamente electrice ale mașinii atunci când aceasta are motorul oprit.

Ce faci când mașina nu pornește?

O baterie de mașină descărcată poate fi o experiență foarte frustrantă. De cele mai multe ori, se datorează faptului că bateria a fost lăsată în frig prea mult timp. Cu toate acestea, există și alți factori care pot duce la descărcarea bateriei auto. Indiferent de motiv, va trebui să știi cum să faci față acestei probleme.

Dacă te afli într-o situație similară, primul lucru pe care îl poți face este să găsești un prieten sau un membru al familiei care are o mașină funcțională și să le ceri ajutor. De asemenea, puteți merge la o benzinărie, un magazin de piese auto sau puteți apela la asistența rutieră pentru ajutor.

Oricum, imediat după ce mașina a pornit, este recomandat să o lași o perioadă să se autoîncarce, după care să îi faci o încărcare corectă și completă.

Dacă dorești baterii auto de calitate superioară, care să îți permită să treci cu bine peste orice situație precară, poți apela cu încredere la produsele și serviciile magazinului online Principal Auto.

Lasă un comentariu