In ce proiecte de constructii se pot folosi tevi rectangulare?

tevi rectangulare

Tevi rectangulare reprezinta materiale metalurgice tubulare ce se diferentiaza de alte produse din aceeasi categorie prin forma deosebita si prin rezistenta foarte buna. Acestea rezista cu succes la presiuni crescute si sunt folosite adeseori ca element in cadrul diferitelor structuri metalice.

Proces de fabricare

tevi rectangulare

Procesul de fabricare a acestor tevi rectangulare presupune deformarea otelului, pentru care exista doua posibilitati: deformare la rece sau deformare la cald. Este important sa cunoasteti modalitatea prin care se obtine, deoarece produsul final va capata caracteristici diferite in functie de aceasta. Diferentele principale dintre cele doua tipuri de materiale sunt caracteristici mecanice, tolerantele produsului si anumite diferente observabile in cazul realizarii unor sectiuni transversale.

Tevile rectangulare confectionate prin procesul de deformare la rece au o rezistenta excelenta la forte mecanice puternice, doarece otelul isi pastreaza mai bine duritatea. In schimb, in cazul celor prelucrate la cald, otelul devine mai maleabil si, astfel, are posibilitati mai mari de deformare in comparatie cu cele deformate la rece. Ele vor fi mai adecvate utilizarii in cadrul structurilor ce urmeaza a fi supuse presiunii unor forte dinamice.

Ce caracteristici detin aceste tevi rectangulare?

Materia prima ce sta la baza acestui produs este otelul. Datorita acestuia, tevile rectangulare au o duritate caracteristica, fiind stabile, foarte rezistente si avand o durata de viata indelungata. Ele se imbina prin sudura continua si compacta, iar materialul prezinta o suprafata foarte neteda, care nu prezinta fisuri sau crapaturi si nu contine incluziuni nemetalice.

Stratul de zinc aplicat pe suprafata acestora are rol protector, prelungind durata de viata prin oferirea unei bune rezistente la coroziune. Astfel, produsul isi va pastra proprietatile pentru o perioada lunga de timp.

De asemenea, forma rectangulara si suprafata neteda reprezinta doua proprietati avantajoase, deoarece datorita acestora, se pot monta tevi rectangulare direct pe suprafetele plane, fara a mai fi necesara montarea unui suport special.

Cum pot fi utilizate?

Aceste tevi rectangulare sunt foarte versatile si se pot folosi in diferite domenii. Acestea sunt utilizate in proiecte din domeniul industrial si civil, dar si in cadrul unor proiecte mai mici, gospodaresti. Cu ajutorul lor se realizeaza confectii metalice, structuri de sustinere, balustrade, stalpi pentru garduri, balustrate, rame pentru porti de acces si numeroase alte structuri din otel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *