Importanta aparatului dentar pentru  copii

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu alinierea danturii si redarea aspectului placut al acesteia, ajutorul de baza fiind aparatul dentar. Cand se ia in calcul alegerea fixarii unui aparat ortodontic, primul pas care trebuie realizat este acela de a alege un cabinet stomatologic care asigura servicii de calitate, si in cadrul caruia lucreaza profesionisti cu experienta.

Aparatul dentar este un dispozitiv care se ataseaza pe suprafata dintilor pacientului, si al carui scop este, atat de redare a aspectului estetic, cat si de corectare a anumitor anomalii, ce necesita un tratament indelungat. 

De ce este importanta purtarea timpurie a aparatului dentar 

Aparatul ortodontic se poate fixa la orice varsta, atat timp cat se ia in calcul sanatatea osului care sustine dintii si cea a gingiei. In ceea ce priveste un aparat dentar copii, aceste criterii sunt mai mult decat posibile, prin urmare, tratamentul este si mai eficient.

Un aspect extrem de popular in ceea ce priveste purtarea unui astfel de dispozitiv, este acela ca dureaza, tratamentul putand sa se extinda la o perioada de pana la 5 ani, in functie de complicatii, insa in cazul unei interventii timpurii, schimbarea poate fi realizata mult mai rapid si usor.

Ce trebuie sa stie copiii despre purtarea unui aparat dentar

Odata finalizat procesul de fixare al aparatului dentar, activitatii de igienizare i se pastreaza aceeasi pasi, a caror realizare este insa dependenta de o atentie minutioasa. Iata cateva reguli de intretinere, de care cei mai mici trebui sa tina cont, cu sfintenie:

  • ata dentara poate fi mult mai greu de folosit, asadar un dus bucal prezinta o alternativa ideala de curatare a spatiilor interdentare;
  • o igienizare corecta poate fi realizata si cu o periuta manuala, insa varianta electrica este mult mai eficienta;
  • detartrajul este recomandat sa se faca mai des, astfel incat sa se evite aparitia petelor sau tartrului inestetic;
  • de asemenea, in timpul masticatiei, trebuie sa se evite muscarea directa din alimente tari sau lipicioase.

Asadar, aparatul ortodontic reprezinta solutia ideala de asigurare a sanatatii dintilor, iar alegerea purtarii acestuia cat mai devreme, este si mai avantajoasa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *