Iluminat ambiental al grădinii pentru cei care petrec mult timp în aer liber

Logic Light

O grădină bine luminată îți oferă posibilitatea de a te bucura de culorile intense ale vegetației chiar și după apusul soarelui. În jocul de lumini și umbre, amurg și culoare, poți vedea o lume cu totul nouă, urmărind grădina noaptea într-o lumină literalmente diferită.

Copacii și arbuștii înalți oferă multe oportunități pentru iluminarea frumoasă a grădinii, deoarece lumina pe care o reflectă, poate fi văzută de departe. Când sunt aprinse lămpi de exterior cu temperatura de culoare potrivită, între alb cald și rece, acestea vor radia nu mai puțin farmec natural decât în ​​timpul zilei.

Lămpi de iluminat reglabile 

Când creezi un iluminat ambiental pentru o grădină, o lumină albă caldă de aproximativ 3300 K va crea un sentiment confortabil. Dacă ai nevoie de mai multă luminozitate pentru un sentiment de siguranță, atunci poți face iluminare neutră între 3300 și 5300 K. Aceasta este ideală pentru iluminare, înainte de a intra în casă. Cu corpurile de iluminat reglabile, poți regla instantaneu luminozitatea luminii grădinii tale, de exemplu, adăugând mai multă lumină atunci când mănânci sau faci un grătar.

Un adevăr incontestabil pentru orice iluminat bun de grădină este legea „mai puțin este mai mult”. Secretul unei bune iluminări de fundal nu constă în luminozitatea extravagantă, ci în tranzițiile armonioase dintre zonele luminoase și cele întunecate. Modelele de lămpi de exterior cu o iluminare slabă sunt bune și pentru bioritmul plantelor, deoarece nu le perturbă odihna naturală pe timp de noapte. Atunci când se utilizează corpuri de exterior cu lumină colorată, copacii vor căpăta un aspect deosebit de magic și vei găsi o gamă foarte bogată de opțiuni pentru fiecare gust.

Lămpile de exterior de sol, care pot fi înfipte în pământ, sunt foarte potrivite pentru iluminarea tufișurilor și arbuștilor de dimensiuni mici. Sunt ușor de experimentat datorită portabilității lor. Lumina indirectă combinată cu spoturi și benzi LED poate ilumina bine o zonă de relaxare în grădină. Lămpile de exterior vor crea insule frumoase de lumină și vor face aspectul grădinii mai elegant.

Iluminarea copacilor

Cele mai impresionante efecte în transformarea grădinii, pot fi obținute prin iluminarea copacilor. Ele pot deveni punctul focal al unei structuri de iluminat de grădină și pot deschide multe posibilități interesante de design. Lămpile de exterior cu un unghi larg al fasciculului, luminând vârful copacului, vor evidenția coronamentul strălucitor al frunzișului. Dacă dorești să subliniezi trunchiul unui copac în direcția verticală, atunci trebuie să utilizezi lămpi de exterior strălucitoare în sus cu un fascicul îngust și să le așezi cât mai aproape de trunchi. Lămpile de exterior încasabile sunt o alegere bună în acest scop.

Pentru a ilumina uniform vârful copacului, cele mai bune sunt lămpile de exterior cu unghi larg, la mică distanță de subiect. O astfel de lumină va sublinia dimensiunea și forma copacului în ansamblu, precum și trăsăturile sale distinctive. Pentru a crea impresia că coroana plutește separat, poți folosi două lămpi de exterior fixate în mijlocul copacului, care luminează exact ramurile și frunzișul. Siguranța este întotdeauna primordială, așa că aleile din grădină ar trebui să fie iluminate seara cu lămpi de exterior care creează un luminat ambiental potrivit. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *