Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Iata de ce sa iti monitorizezi tensiunea arteriala acasa

Pentru milioanele de barbati si femei cu hipertensiune arteriala diagnosticata, controalele ocazionale ale tensiunii arteriale la cabinetul medicului tind sa nu fie suficiente. Monitorizarea tensiunii arteriale acasa cu ajutorul unui tensoval mobil poate ajuta medicii sa iti puna un diagnostic mai devreme, sa iti ofere un feedback despre cum te descurci si sa iti intareasca eforturile pe care le faci. Chiar daca esti o persoana a carei tensiune arteriala este normala la cabinetul medicului, asta nu inseamna neaparat ca ai tensiunea buna intotdeauna. “Hipertensiunea mascata” apare la pana la 20% dintre adulti, fiind influentata de factori de risc precum locul de munca obositor, antecedente familiale, varsta, obezitate sau situatii familiale stresante.

Daca ai nevoie de mai multa convingere ca ar trebui sa iti monitorizezi tensiunea arteriala acasa, iata aceste 5 motive:

​1. Te pune in alerta.

Zeci de mii de romani mor in fiecare an din cauza hipertensiunii arteriale. Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu te poate ajuta pe tine si pe medicul tau sa diagnosticati hipertensiunea arteriala mai devreme decat daca ai face-o mergand rar la cabinetul medicului. Monitorizarea mai frecventa a tensiunii arteriale iti ofera mai multe oportunitati de a detecta valorile anormale si de a te trata la timp.

​2. Te ajuta sa descoperi declansatorii hipertensiunii cu care te confrunti.

Tensiunea arteriala este foarte afectata de viata de zi cu zi. Esti mereu nervos in zilele de luni? Bei o ceasca mare de cafea in fiecare dimineata? Te innebuneste soacra duminica? Acesta ar putea fi motivul pentru care valorile tensiunii tale cresc mult prea mult. Daca iti monitorizezi tensiunea arteriala de-a lungul timpului, poti identifica usor ce anume tinde sa iti creasca aceste valori.

​3. Ii oferi o mana de ajutor medicului tau.

O inregistrare a citirilor efectuate de-a lungul timpului ii poate oferi medicului tau o imagine mai clara a tensiunii tale arteriale. Singura modalitate de a sti daca stilul tau de viata trebuie schimbat sau daca medicamentele functioneaza este sa-ti verifici regulat tensiunea arteriala. Urmarirea schimbarilor te poate ajuta pe tine si pe medicul tau sa luati decizii mai bune cu privire la strategia de tratament in curs, la medicatia si doza necesara.

​4. Eviti sindromul hainei albe.

O multime de oameni din intreaga lume sufera de “sindromul hainei albe”, conditie ce se caracterizeaza prin aparitia unor valori ale tensiunii arteriale mai mari decat in mod normal atunci cand o asistenta medicala sau un doctor este prezent.

​5. Te ajuta sa te simti mai bine.

Monitorizandu-ti tensiunea arteriala acasa, in mod regulat, castigi un sentiment mai puternic de responsabilitate pentru sanatatea ta. Unii oameni spun ca, odata ce au inceput sa-si urmareasca tensiunea arteriala, au devenit mai motivati sa o controleze si le-a fost mai usor sa inceapa sa isi schimbe stilul de viata, in special alimentatia. Urmarirea tensiunii arteriale acasa este un prim pas usor care o sanatate mai buna.

Lasă un comentariu