Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Genți din pânză vs genți de piele

Fie că vrei să îți împrospătezi garderoba cu accesorii, fie că ești în căutarea unui cadou uimitor pentru o prietenă, o geantă este întotdeauna un cadou frumos și practic. Una dintre cele mai frecvente dileme atunci când cumperi o geantă pentru tine sau altcineva este pânza vs. piele. Fiecare tip de țesătură vine cu propriile avantaje și dezavantaje și fiecare tip de geantă satisface anumite nevoi, îndeplinind în același timp anumite cerințe și așteptări.

Gențile din pânză

Gențile de pânza sunt la moda de sute de ani. Datorită noilor tehnologii, acum ne putem bucura de genți de pânză în diferite dimensiuni, forme, culori, funcționalități și game de prețuri. Cu alte cuvinte, există o mulțime de variante din pânză și ca să alegem mai ușor ne vom uita la avantajele și dezavantajele materialului din toate punctele de vedere.

Pro

Pânza este o țesătură mult mai ușoară și mai ușor de transportat decât pielea. Pânză este mai versatilă, ceea ce înseamnă că producătorii pot crea o varietate de forme și stiluri genti de dama, din care poți alege, în funcție de scopul și ocazia genții. Durabilitatea genților de pânză provine din faptul că pânza este o țesătură simplă, care oferă rezistență și robustețe. Fibrele de pânză se flexează și se ajustează cu greutatea și dimensiunea obiectelor plasate în interior. Puteți să le cumpărați într-o multitudine de imprimeuri, modele, modele artizanale, lucrate manual, unice. În mod normal, pânza necesită puțină întreținere. O geantă simplă pentru cumpărături, de exemplu, este ușor de curățat în mașina de spălat.

De asemenea, puteți trata pânza pentru mai multă durabilitate cu spray-uri specializate. Pânza este ecologică și acest lucru este foarte important într-o lume din ce în ce mai preocupată de salvarea planetei. În cazul în care credeți că pânza nu este rezistentă la apă și trebuie să menționăm acest lucru pe lista de dezavantaje, trebuie să știți că există o mulțime de metode pentru a face pânza impermeabilă și pentru a o face rezistentă.

Contra

Din punct de vedere al modei, gențile din pânză nu sunt așa elegante în ceea ce privește aspectul. Au un aer sportiv, dinamic. Ele arată mai curând casual decât formal și sunt folosite mai ales de tânăra generație urbană. Chiar dacă unele dintre cele mai mari branduri de designer folosesc pânza ca material principal pentru gentile lor, pânza nu este totuși un material potrivit când vine vorba de ținute formale de afaceri.

Gențile din piele

Gențile din piele au o eleganță atemporală pe care nimeni nu o poate nega. În ciuda dezbaterilor cu privire la utilizarea pielii pentru orice tip de produse – și, astfel, periclitând animalele.

Pro

Pielea a fost întotdeauna în topul preferințelor față de alte materiale, deoarece poate oferi purtătorului o durabilitate mare. De asemenea, este un material suficient de robust pentru a suporta manipularea dură și greutăți și nu se murdăreste cu ușurință. Pielea devine mai moale odată cu vârsta, câștigând în același timp un aspect mai rafinat datorită patinei care îmbunătățește aspectul vintage. Patina tipică este indicatorul calității autentice a pielii. Pielea naturală high-end este cel mai modern și elegant material disponibil pentru fabricarea articolelor de modă.

Contra

Pielea de înaltă calitate care nu prezintă tratament chimic absoarbe apa mai repede decât pânza cerată. Cu alte cuvinte, dacă te prinde ploaia, va trebui să usuci rapid geanta. Puteți trata o geantă din piele cu substanțe chimice impermeabile, dar acest lucru înseamnă deteriorarea patinei sale. Absoarbe petele și uleiurile foarte repede, deci trebuie să cureți frecvent gențile din piele cu cârpe uscate sau ușor umede. Pielea se usucă rapid. Așa cum îți tratezi încălțămintea cu produse pentru piele pe baza de silicon și balsam, tot așa ar trebui să îți tratezi gențile din piele astfel încât să își păstreze proprietățile și aspectul.

În cazul în care geanta de piele suferă daune de zgârieturi, uzură, reparațiile din piele necesită profesioniști care să se ocupe de situație și să facă corecțiile necesare.

Pe lângă faptul că nu sunt ecologice, produsele din piele, în general, sunt mai scumpe decât cele din pânză. Îți poți impermeabiliza geanta de pânză la o fracțiune din prețul celei mai ieftine genți din piele pe care o găsești pe piață.

Atunci când vrei să alegi din cele două materiale într-o provocare de pânză vs. piele, trebuie mai întăi să răspunzi la următoarele întrebări: care este ocazia pentru care urmează să porți geanta și ce ținută vei purta împreună cu geanta? Dincolo de diferențele de modă, pânza este mai bună decât pielea în ceea ce privește întreținerea, durabilitatea și fiabilitatea.

Lasă un comentariu