”Excelența presupune o bună rezistență a unghiilor, indiferent de lungimea acestora” – Giulia Țuca, nails technician

Domeniul artei unghiilor este într-o continuă transformare. În fiecare an apar noi tehnici, astfel încât unghiile noastre pot deveni adevărate capodopere. Despre cele mai noi tehnici, care redau cel mai bine feminitatea, eleganța și naturalul, dar și despre cele mai răspândite mituri despre îngrijirea unghiilor, manichiură și pedichiură, ne vorbește Giulia Țuca, nails technician în cadrul salonului Soniko Beauty, unul dintre cei mai talentați artiști ai momentului, care încearcă mereu să aducă o abordare profesională și creativă în fiecare proiect pe care îl abordează.

 Ce presupune excelența în 2024, când vorbim despre îngrijirea și estetica unghiilor?

Giulia Țuca: Excelența presupune o bună rezistență a unghiilor, indiferent de lungimea acestora, cu ajutorul tehnicilor care evoluează de la an la an.

Care sunt cele mai spectaculoase tehnici pentru mani/pedi pe care ni le recomanzi?

Giulia Țuca: Noile tehnici, pe care mizez și pe care le gășiți și la Soniko Beauty Salon, sunt:

• manichiură combinată, folosind 2 capete de freză diferite, pentru stilizarea cuticulei în tehnica pe ulei;

• ⁠realizarea extensiilor cu ajutorul tipsurilor reutilizabile;

• ⁠realizarea apexului în tehnica fără pilire.

Care sunt avantajele acestora comparativ cu metoda clasică?

Giulia Țuca: Când vine vorba despre tehnica cu ulei, vorbim despre stilizarea cuticulei. Manichiura combinată ne oferă o cuticulă pufoasă, stilizată corect, fără reziduri pe placa unghială, care arată mult mai bine din punct de vedere estetic, dar care ne ajută și la evitarea liftingului. Tehnica fără pilire sau construcția extensiilor cu ajutorul tipsurilor reutilizabile ne reduce semnificativ timpul de lucru.

Care sunt trendurile în materie de formă și culoare pentru noul sezon – primăvară/vară?

Giulia Țuca: Formele care sunt cele mai căutate și la modă în 2024 sunt:

•migdală clasică

•slim

•oval natural

•pătrat natural

Din punct de vedere al culorilor sau modelelor, nuanțele-vedetă ale sezonului cald sunt cât mai pale și naturale:

•milky white (vedeta absolută a anului 2024)

•pasteluri nude sau roz

•babyboomer

•paiete la baza cuticulei (pentru ocazii speciale)

Ce recomanzi să facem pentru a ne menține unghiile sănătoase și frumoase?

Giulia Țuca: Aspectul unghiilor trebuie să fie cât mai îngrijit, deoarece unghiile sunt cartea noastră de vizită!  Dacă acestea sunt și stilizate corect, asta reprezintă un mare avantaj. Eu recomand ca unghiile să fie stilizate de tehnicieni acreditați, care folosesc tehnica potrivită pentru ca unghiile, chiar dacă au material tehnic pe ele, să fie mereu sănătoase!

Aș vrea să ne spui ce e adevărat și ce e fals când vorbim despre aceste mituri?

•           Lacul de unghii depreciază calitatea unghiilor.

Giulia Țuca: În timp ce anumite produse pentru unghii, precum lacurile de unghii cu formaldehidă sau alte substanțe chimice dure, ar putea afecta sănătatea unghiilor, majoritatea lacurilor moderne pentru unghii sunt sigure și nu dăunează unghiilor dacă sunt folosite corect și îndepărtate cu delicatețe.

•           Tăierea deasă a unghiilor le determină să crească mai repede.

Giulia Țuca: Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri. Tăierea unghiilor nu afectează ritmul de creștere sau grosimea unghiilor. Creșterea unghiilor este determinată de factori genetici și de sănătatea generală a individului.

•           Cuticulele trebuie îndepărtate complet.

Giulia Țuca: Acest act poate duce la leziuni și infecții. Cuticulele sunt importante pentru a proteja unghia și patul unghial de bacterii și alte infecții. Îndepărtarea completă, făcută incorect, a cuticulelor poate deteriora pielea și poate crea o deschidere pentru infecții. Prin urmare, putem tăia cuticula complet, dar trebuie să avem grijă la tehnica pe care o abordăm, hidratând foarte bine cuticulele. Dacă cuticula nu este tăiată în exces, mai mult de o dată pe lună, aceasta nu va fi afectată.

•           Unghiile au nevoie de „respirație”.

Giulia Țuca: Unghiile nu respiră, deoarece nu au țesuturi vii. Cu toate acestea, îngrijirea adecvată a unghiilor, cum ar fi evitarea îndepărtării excesive a cuticulelor și folosirea produselor hidratante pentru cuticule, poate menține mult timp sănătatea și aspectul lor.

•           Folosirea unghiilor acrilice sau a gelurilor este dăunătoare.

Giulia Țuca: Dacă sunt aplicate și îndepărtate corect, unghiile acrilice sau gelurile nu sunt dăunătoare pentru unghii. Cu toate acestea, utilizarea frecventă sau îndepărtarea greșită pot slăbi sau deteriora unghiile naturale.

•           Unghiile se sparg pentru că sunt prea fragile.

Giulia Țuca: Deși unghiile fragile pot fi un motiv pentru ruperea lor, există multe alte cauze, cum ar fi expunerea la substanțe chimice dure, lovirea repetată sau lipsa nutriției adecvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *