Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Din 27 septembrie, pentru prima dată, alergăm în siguranță timp de o lună, într-o ediție atipică a UVT Liberty Marathon!

Universitatea de Vest din Timișoara și-a propus ca în 2020 să accentueze, mai mult ca oricând, ideea de libertate, în orice formă a sa, să dezvolte o comunitate care gândește, zâmbește și aleargă liber. Evoluția situației epidemiologice, pe fondul răspândirii SARS-COV2, ne amintește că am pornit la drum în prima ediție a UVT Liberty Marathon cu sloganul #DareToRun.

În procesul de redefinire a modului în care organizăm ediția din 2020 a UVT Liberty Marathon am încercat să identificăm cel mai bun mix între libertatea de mișcare și siguranță.

De oriunde ați veni, începând din 27 septembrie și până în 27 octombrie, merită să faceți parte din comunitatea Liberty, care va alerga împreună. Pentru prima dată, într-un format absolut special, o lună întreagă este pusă la dispoziție pentru a alerga în cadrul unei ediții atipice UVT Liberty Marathon.

 „Alergăm împreună” în cea de-a treia ediție UVT Liberty Marathon va însemna nu doar simpla aliniere la „Start” sau doar îmbrățișările de la finalul traseului, ci va însemna, mai ales, crearea unei comunități de alergători care își definesc propriul traseu, care aleg liber cursa ce li se potrivește. Cu opțiuni pentru tipul de traseu ce pornesc de la 2 km și ajung până la 42 de km, fiecare tip de alergător își poate găsi locul potrivit în acest maraton de sănătate.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, lansează o invitație de participare la ediția a treia UVT Liberty Marathon:„Vă invit să vă înscrieți la competiția libertății și ambiției, un simbol atât de puternic și relevant, mai ales pentru această perioadă dominată de restricții. Curajul și libertatea de a alerga la maratonul UVT vă vor arăta puternici și bine imunizați chiar și față de amenințările nemaiîntâlnite ale pandemiei pe care o traversează întreaga lume. În luna dedicată maratonului, între 27 septembrie și 27 octombrie, sărbătorim împreună bucuria sportului, la cea de-a treia ediție a UVT Liberty Marathon. Vă așteptăm în comunitatea alergătorilor de cursă lungă!”.

A îndrăzni să alergăm în competiția maratonului este, anul acesta, și o alegere pentru sănătate, o alegere menită să reducă riscul de infectare cu COVID19. Studiile realizate de cercetători români și străini, precum și recomandările OMS, indică efectul pozitiv pe care îl are alergarea, practicată cu regularitate, ca antrenament moderat de anduranță, asupra întăririi sistemului imunitar, limitării bolilor cronice, respectiv reducerii severității formelor de infectare cu SARS-COV2.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Lasă un comentariu