Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Deviatie de sept – informatii utile

Deviația de sept este o afecțiune comună a căilor nazale care poate afecta respirația, calitatea somnului și starea generală de bine a unei persoane. În acest articol, vom explora ce este aceasta deviație de sept, cauzele sale, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile.

Ce este aceasta deviație de sept?

Deviația de sept este o afecțiune în care peretele osos și cartilaginos care separă cele două căi nazale, cunoscut sub numele de sept nazal, este deviat sau deplasat de la poziția sa normală. Această deviație de sept poate fi congenitală (prezentă la naștere) sau dobândită în timp datorită leziunilor sau traumelor nazale. Cea mai comună formă a deviației de sept este atunci când septul este deviat spre unul dintre pereții laterali ai nazelor.

Deviația de sept poate fi prezentă încă de la naștere, ca urmare a unei dezvoltări anormale a septului nazal. Leziunile sau traumele la nivelul nasului, cum ar fi loviturile sau fracturile, pot cauza deviația de sept. Aceste leziuni pot afecta structura septului și pot duce la o deviație permanentă. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, țesuturile din interiorul nasului pot deveni mai moi și mai puțin elastice, ceea ce poate contribui la devierea septului.

Deviația de sept poate avea o varietate de simptome, care pot varia în severitate. Unul dintre cele mai evidente simptome ale deviației de sept este dificultatea în respirația pe o parte a nasului. Aceasta poate duce la congestie cronică și la respirația zgomotoasă în timpul somnului din fiecare noapte. Deviația de sept poate crește riscul de sângerare nazală frecventă, cunoscută sub numele de epistaxis. Din cauza dificultății de drenare a mucusului, persoanele cu deviație de sept pot fi mai predispuse la infecții ale sinusurilor.

Deviația de sept poate provoca ronflarea în timpul somnului, ceea ce poate afecta calitatea somnului propriu și a partenerului de pat. Unele persoane pot experimenta dureri faciale, în special în zona sinusurilor, ca rezultat al presiunii crescute și a inflamației.

Tratamentul pentru deviația de sept depinde de severitatea simptomelor și de impactul asupra calității vieții pacientului. Pentru simptomele ușoare, precum congestia nazală sau ronflarea, medicamentele antiinflamatoare și decongestionante pot ajuta la ameliorarea disconfortului. Uneori, fizioterapia nazală, care include exerciții specifice, poate ajuta la îmbunătățirea respirației și la reducerea simptomelor care ar putea aparea.

Pentru deviații de sept severe sau pentru persoanele care nu răspund la alte tratamente, chirurgia de corecție a deviației de sept poate fi o opțiune. Această procedură, numită septoplastie, implică îndepărtarea sau ajustarea țesuturilor septului deviat pentru a-l readuce în poziția corectă. Uneori, pacienții aleg să efectueze o intervenție chirurgicală estetică, cunoscută sub numele de rinoplastie, în același timp cu septoplastia pentru a îmbunătăți și aspectul nasului.

Concluzii

În concluzie, aceasta deviatie de sept este o afecțiune comună a căilor nazale care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane. Este important să consulți un medic pentru evaluarea simptomelor și pentru a discuta despre opțiunile de tratament disponibile. Cu ajutorul unui tratament adecvat, mulți oameni pot experimenta ameliorări semnificative și pot recăpăta o respirație normală și confortabilă de care sa se bucure, mai multe detalii pe: https://www.marhaba-aesthetic.ro/servicii/rinoseptoplastie-rinoplastie-si-deviatie-de-sept/

Lasă un comentariu