Inca din cele mai vechi timpuri, coacazele negre au fost extrem de apreciate pentru numeroasele substante nutritive care se pot regasi in componenta acestora, ele continuand sa se bucure, si la momentul actual, de o popularitate destul de ridicata. Pe teritoriul Romaniei exista anumite regiuni care se bazeaza strict pe prelucrarea acestui fruct, rezultatul final constand, de regula, intr-un suc de coacaze negre natural, foarte bogat in vitamine.
Sucul de coacaze negre: 3 beneficii importante pe care ti le va aduce
Dupa cum a fost specificat si anterior, sucul de coacaze negre reprezinta o sursa bogata de vitamine, acesta fiind, de altfel, chiar primul dintre cele trei beneficii care vor urma sa fie aduse in discutie. Prin urmare, in componenta acestuia va putea fi intalnita o gama variata de substante nutritive:
- vitamina C, cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante;
- vitamina B, necesara pentru dezvoltarea metabolismului uman;
- fierul, acesta fiind extrem de benefic pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic;
- flavonoide, substantele de acest tip fiind utile in prevenirea aparitieii de cancer pulmonar sau bolilor neurologice
- substante aditionale (cupru, fosfor, calciu, magneziu, potasiu) benefice pentru pentru buna functionare a organismului.
Cel de-al doilea beneficiu semnificativ obtinut de pe urma consumului de suc de coacaze negre, consta in mentinerea sanatatii ochilor, vederea fiind un factor extrem de important pentru o buna calitate a vietii. Conform studiilor de specialitate, coacazele negre contribuie, semnificativ, la buna functionare a ochilor, dupa cum se poate observa:
- ochiul se va adapta mai usor la intuneric;
- circulatia sangelui din zona oculara va fi mentinuta in parametrii normali;
- simptomele de oboseala vizuala vor aparea din ce in ce mai rar.
Cel de-al treilea si ultimul beneficiu care merita adus in discutie este dat de faptul ca sucul de coacaze negre, consumat constant, duce la mentinerea unei bune sanatati a inimii, ceea ce, implicit, scade riscul de aparitie al unor probleme de natura cardiaca. Aceasta caracteristica se datoreaza, cu precadere, nivelului ridicat de potasiu si GLA (Acid Gama-Linoleic), substantele fiind recunoscute pentru faptul ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, GLA-ul prezinta si proprietati care ajuta la incetinerea procesului de deteriorarea a celulelor din inima.
In concluzie, acestea sunt principalele trei beneficii obtinute de pe urma unui consum constant de suc de coacaze negre.