Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

David Popovici: Campion mondial la 200 metri liber

Potrivit PRO Agora, David Popovici este primul român care a devenit campion mondial la nataţie. Acesta a câştigat ieri proba de 200 de metri liberi de la Campionatele Mondiale de Nataţie de Budapesta.

Timpul cu care a câştigat proba este de 1:43.21. Podiumul a fost completat de sportivii Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David Popovici a obţinut în acelaşi timp primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de două decenii.

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Lasă un comentariu