Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Daniel Ionașcu: „Andrei Caramitru pare că fie urăște România, fie se urăște pe sine și ne cere ajutorul!”

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), atrage atenția asupra declarației lui Andrei Caramitru potrivit căreia Biserica Ortodoxă este „o sectă demonică”, subliniind că aceasta reprezintă un abuz la adresa drepturilor civile ale românilor.


„Salut decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a sancționa declarațiile lui Andrei Caramitru care a atacat într-un mod incalificabil Biserica Ortodoxă Română, numind-o, printre altele, „organizație criminală”!


Este absolut necesar că aceste derapaje să fie imediat și eficient combătute! Confruntată cu personajele agresive, extremiste, certate cu logica elementară și bunul simț, societatea românească trebuie să reacționeze solidar pentru a-și apăra reperele și identitatea.

De-a lungul istoriei milenare a acestui neam, Biserica Ortodoxă Română ne-a asigurat, în egală măsură, atât dezvoltarea culturală și spirituală, cât și consolidarea independenței și unității statale. Este o realitate obiectivă, demonstrată de fapte și documente istorice, cunoscută încă din primii ani de școală. În aceste condiții, derapaje de atrocitatea vulgară a celui comis de Andrei Caramitru reprezintă fie un atac deliberat asupra națiunii române, fie o expresie a unui grav dezechilibru intelectual. Sintetic, domnul Andrei Caramitru pare că fie urăște România, fie se urăște pe sine și ne cere ajutorul, cu mijloacele și după posibilitățile domniei sale. Prin decizia de sancționare, CNCD l-a ajutat.

Din păcate, în USR, formațiunea politică în numele căreia vorbește constant Andrei Caramitru, se consemnează constant excese de limbaj, intoleranță și instigări la ură. Am încredere că, în cele din urmă, societatea românească va înțelege să sancționeze transparent și legitim aceste abuzuri la adresa drepturilor civile ale românilor echilibrați și responsabili, care își iubesc țara și își respectă istoria.”, transmite umanistul Daniel Ionașcu.

Lasă un comentariu