Temperaturile au crescut si este astfel timpul sa ne petrecem timpul liber afara, bucurandu-ne de soare, aer curat si mancare buna. Si ce poate fi mai placut decat un gratar alaturi de cei dragi?
Nu ai mai organizat pana acum un gratar? Nicio problema! Iata ce trebuie sa stii despre cum pregatesti un gratar delicios – mai multe informatii in continuare!
Ce carne pui pe gratar?
Cand zici gratar, te gandesti imediat la carnea suculenta si frageda, nu? Carnea este cea mai importanta cand faci gratar si este si mai buna cand o cumperi de la un magazin specializat in produse naturale de la tara.
Pentru inceput, carnea de pasare de tara este o alegere excelenta. Puiul crescut la curte, hranit natural, are o textura si un gust incomparabile. Poti alege piept de pui sau pulpe, care se potrivesc de minune pe gratar.
Nu uita sa marinezi carnea cu cateva ore inainte. Foloseste un amestec simplu de ulei de masline, usturoi, lamaie si ierburi aromatice. Marinada va face carnea extrem de frageda si plina de savoare.
Dar sa nu uitam de celelalte tipuri de carne! Carnatii de porc, de exemplu, sunt nelipsiti de pe gratare. Nu trebuie decat sa ii cumperi de la un magazin cu produse naturale de la tara si sa ii pui pe gratar, de restul s-au ocupat macelarii specializati in prepararea carnatilor.
Ceafa sau cotletul semiafumat sunt la fel de potrivite pentru gratare. Carnea de porc are destula grasime ca sa ramana suculenta cand este gatita bine.
Daca vrei ceva mai deosebit, incearca si carnea de oaie. Este foarte aromata, iar carnatii de oaie afumati au acel gust traditional absolut desavarsit. Carnea de oaie are un gust aparte, mai intens. Trebuie sa incerci si tu!
Nu uita ca toate aceste tipuri de carne trebuie sa fie produse naturale de la tara. Carnea animalelor si pasarilor crescute in mod traditional, fara chimicale si hormoni, are un gust autentic si este mult mai sanatoasa. Indiferent daca alegi pui, porc sau miel, important este sa te asiguri ca provine dintr-o sursa sigura si de incredere, precum un magazin recunoscut pentru produsele sale naturale de la tara.
Ce legume pui pe gratar?
Legumele nu ar trebui sa lipseasca de pe gratar. Cartofii, ardeii, vinetele si dovleceii sunt doar cateva exemple care se potrivesc de minune, fiind pline de gust si vitamine.
Taie legumele in felii mari, unge-le cu putin ulei de masline si condimenteaza-le cu sare si piper. Apoi, aseaza-le pe gratar pentru cateva minute pe fiecare parte.
Ce mai pui pe masa?
O salata proaspata este mereu binevenita la un gratar. Foloseste rosii, castraveti, ardei si ceapa de la tara. Adauga branza proaspata si un dressing simplu din ulei de masline si otet.
De asemenea, poti pregati diverse sosuri din produse naturale de la tara, cum ar fi sosul de usturoi sau un sos de iaurt cu ierburi aromatice. In oferta magazinelor cu produse naturale de la tara vei gasi si muraturi delicioase in saramarura sau otet. Trebuie sa le incerci, se potrivesc perfect cu carnea facuta pe gratar!
Nu este dificil sa organizezi un gratar, trebuie doar sa te pregatesti putin inainte. E timpul sa iti faci lista cu produse de la tara, iar cel mai bun loc de unde sa le achizitionezi pe toate este ferma Ograda Verde.
De la carne proaspata la legume si produse lactate, Ograda Verde iti ofera tot ce ai nevoie pentru un gratar reusit. Nu mai sta pe ganduri, viziteaza ogradaverde.ro si comanda acum produse naturale de la tara!