Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Cum ingrijesti geamurile termopan

Daca tocmai ai devenit fericitul posesor al unor geamuri de termopan sau daca-ti doresti in viitor sa-ti achizitionezi astfel de ferestre, nu ramane decat sa te felicitam pentru alegerea pe care tocmai ai facut-o. Geamurile de termopan reprezinta cea mai buna investitie din punct de vedere energetic, fiind excelente izolatoare fonice si termice.

Prin intermediul lor te vei putea bucura de un confort mai sporit pentru o perioada mai indelungata de timp, fara a-ti mai face griji privind aparitia unor incidente nedorite sau neprogramate. Insa, pentru ca acestea sa dea dovada de o eficienta crescuta pe termen lung, geamurile termopan trebuie ingrijire corespunzator. De aceea, astazi iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi si trucuri pentru a te bucura de geamurile termopan timp de 20 ani sau chiar cu mult peste.

Trucuri si sfaturi pentru mentenanta optima a geamurilor de termopan

Reglarea geamurilor

Exista foarte multe modele de geamuri termopan (https://www.agerpres.ro/ots/2020/01/31/4-accesorii-necesare-in-orice-sezon-pentru-o-locuinta-prietenoasa–640840) care sunt prevazute cu un sistem de reglare. Mult prea putini stiu de prezenta acestor sisteme sau nu-si regleaza geamurile de termopan pentru ca nu stiu ce beneficii le poate aduce acest lucru sau nu cunosc procedura.

Reglarea gemurilor de termopan se face periodic, la tranzitia de la sezonul cald la cel rece si viceversa.

Diferenta de temperatura si umiditate pot produce modificari in structura materialelor din care sunt confectionate geamurile termopan, astfel ca e necesar ca geamurile sa fie reglate periodic.

Geamurile de termopan reglabile sunt prevazute cu un orificiu pe partea laterala a acestora, a carui element trebuie ajustat in pozitie orizontala in sezonul rece si in pozitie verticala in sezonul cald. Reglarea va preveni aparitia unor deformari, crapaturi, iar eficienta geamului va fi maxima. In orice caz, poti intreba instalatorul despre acest reglaj si cum sa-l executi corespunzator.

Curatarea geamurilor

Geamurile de termopan au sticla mai densa si mai rezistenta, dar in acelasi timp poate fi predisppusa cu usurinta la o serie de zgarieturi deloc estetice sau a petelor.

Pentru a preveni murdaria accentuata care-ti va da batai de cap, asigura-te ca stergi geamurile cel putin o data pe saptamana. Evita sa folosesti alte produse decat detergentii speciali pentru geamuri, detergenti si materiale de curatare abrazive, car epot provoca zgarieturi.

Atunci cand geamurile sunt ticsite de pete de ulei si grasime, foloseste un degresant bland pentru a inmuia murdaria, dupa care sterge cu o carpa moale. Pulverizeaza ulterior detergent pentru geamuri si sterge usor cu hartie sau cu o laveta uscata si curata. Cel mai bun truc pentru a evita ca geamurile sa ramana pline de urme sau pete e sa folosesti hartia de ziar in locul unor alte produse de sters si/sau un detergent de geamuri pe baza de alcool. Astfel, geamurile se vor curata mai simplu si mai usor decat in mod obisnuit, iar tu vei putea sa economisesti timp si resurse.

Pentru a preveni ca marginile sa se zgarie si ele sau sa se deterioreze/pateze, poti evita sa dai jos folia sau pentru un aspect mai estetic, le poti imbraca in folie autocolanta care va proteja cadrul geamului.

Lasă un comentariu