Cum alegi cele mai bune motocoase?

Atunci cand vine vorba despre alegerea unor motocoase ideale, trebuie sa tii cont de cateva lucruri, astfel incat motocoasa sa se plieze pe nevoile tale. Ingrijirea gazonului face parte din rutina persoanei care doreste sa-si intretina cat mai bine gospodaria. Daca ai o gradina, iti va fi foarte usor sa cosi iarba, astfel incat sa te poti bucura de exemplu de un pincnic pe un gazon proaspat taiat.

Daca ai o gradina cu o suprafata mai mica de 100 mp, atunci o motocoasa mica este o optiune pe care o poti alege. Aceasta isi va face bine treaba si vei vedea ca vei putea face retusurile din gradina ta fara nici un fel de problema. Aceste motocoase se pot manevra foarte usor, de aceea daca iti alegi o motocoasa mica, atunci vei putea taia foarte uniform suprafata mica de pe straturile din jurul casei.

In situatia in care gradina ta este pe o suiprafata mai mare si anume de 200 – 300 de mp, atunci o motocoasa cu o putere medie este una mai potrivita. Aceasta trebuie sa aiba capul de taiere ca un cutit si cu lame care sa poata taia chiar si plantele mai dure. Un motor pe benzina este unul mult mai util in acest caz. El se poate reumple in cazul in care nu ti-ai terminat treaba. Motocoasa pe benzina este si una mult mai puternica ,de aceea vei putea sa-ti tai mai usor buruienile, dar si tufisurile noduroase.

Atunci cand gradina ta are o suprafata mai mare de 600 mp, este recomandat sa alegi o masina de tuns iarba. Aceasta este mult mai indicata si iti va fi muilt mai comod sa parcurgi cu masina de tuns iarba toata distanta decat cu o motocositoare.

Fii atent la fiabilitatea acestor motocoase. Acesta este un lucru pe care sa-l consideri. Exista pe piata producatori care pun cumparatorilor la dispozitie unelte bazate pe utlima tehnologie. De asemenea, latimea de taiere este un alt lucru de avut in vedere. Aceasta latime de taiere poate fi cuprinsa intre 20 si 35 de cm. Daca ai o lama mica trebuie sa revii de mai multe ori asupra suprafetei taiate, dar cu o lama mai mare, vei putea lucra mult mai repede.

Zgomotul este si el un alt factor de alegere al motocoasei. Daca locuiesti intr-un cartier linistit, atunci o motocoasa cat mai silentioasa este o alegere mult mai buna. Tine cont asadar ca o motocoasa electrica este mult mai silentioasa decat cea pe benzina. Greutatea motocoasei este un alt lucru important. Fiind o unealta pe care sa o tii in mana constant, este bine sa alegi un model usor si echilibrat. Tine cont si de volumul rezervorului de carburant. Un rezervor mic, te ajuta sa termini la timp treaba. Autonomie, ar si timpul de incarcare a acumulatorilor este un alt lucru la care te poti uita in alegerea unei motocoase. Fii atent si la lungimea firului de alimentare, astfel incat sa ajungi in cele mai indepartate colturi ale gradinii tale. Mai multe motocoase pe: https://www.smt-sculeutile.ro/moto-coase-masina-de-tuns-iarba

Lasă un comentariu