Afla mai multe despre noutatile privind consultanta legea nis
Prin noua directiva NIS, UE cere companiilor si organismelor publice care ofera servicii esentiale populatiei sa isi securizeze IT-ul si sa construiasca relatii mai stranse cu statul pentru a raspunde rapid oricaror provocari IT. Este timpul ca a ta companie sa apeleze la servicii premium de consultanta legea NIS.
Directiva NIS (Network and Information Security) este primul pachet legislativ care a intrat in vigoare la nivel european, care stabileste masuri importante pentru securitatea informatiilor sensibile in intreaga UE. In tara noastra, aceste reglementari au fost adoptate prin Nr.362/2018 pentru a asigura un grad ridicat de securitate generala a retelelor si sistemelor de calculatoare.
Ce modificari au fost aduse
Directivele NIS 2.0 au adus multe modificari semnificative, inclusiv:
- Sectoarele reglementate ale entitatilor de baza au fost majorate de la sapte la zece: energie, transport, sector financiar-bancar, infrastructura pietei financiare, sanatate, apa potabila, apa uzata, infrastructura digitala, administratie publica si spatiu.
- Introducerea unei game de industrii pentru entitati importante: servicii postale si de curierat, managementul deseurilor, produse chimice, productie, furnizori de servicii digitale.
- Consolidarea cerintelor de securitate pentru intreprinderi si abordarea problemelor de securitate din lanturile de aprovizionare si relatiile cu furnizorii.
Te incadrezi in aceste categorii? Apeleaza si tu la consultanta legea NIS.
Mai multe despre regulament
Publicat in Monitorul Oficial, regulamentul stabileste cadrul legal pentru certificarea auditorilor de securitate cibernetica pentru auditarea serviciilor esentiale de sprijin sau asigurarea securitatii generale ridicate a retelelor si sistemelor informationale in conformitate cu Nr.362/2018.
Documentul este insotit de Codul de Etica pentru Auditorii de Securitate Cibernetica, un set de principii si reguli de conduita astfel incat acestia sa isi poata indeplini atributiile in mod profesional, fidel, corect si impartial, evitand orice conduita care ar putea prejudicia institutia.
Prin urmare, in desfasurarea activitatilor, auditorii de securitate cibernetica sunt obligati sa respecte urmatoarele principii fundamentale, precum integritatea, independenta si obiectivitatea, confidentialitatea, competenta profesionala si neutralitatea politica.
Apeleaza pentru servicii premium de consultanta la Training Professionals!