Proiectele de amenajare interioara si exterioara, dar si cele care vizeaza construirea unor structuri complexe solide, trebuie sa includa si materiale cu impact pozitiv, pe termen lung. Acest impact vizeaza atat latura estetica, cat si pe cea functionala. Lemnul ramane in topul preferintelor celor mai multi oameni care desfasoara astfel de proiecte. Desi sunt folosite si alte materiale, lemnul are cateva calitati care il fac ramana constant un favorit.
In forma de lemn lamelar, el este folosit pentru rezistenta de care da dovada, dar si pentru versatilitatea sa. Denumit si lemn incleiat sau lemn stratificat, acest material se utilizeaza sub forma unor structuri produse din mai multe straturi de lemn debitat radial presate si lipite intre ele cu un adeziv special. In urma procesului rezulta bucati deosebit de rezistente la socuri mecanice si la actiunea factorilor de mediu. La ce se poate utiliza, totusi, lemnul stratificat?
Intrebuintarile pe care le poate avea lemnul lamelar
Din punct de vedere structural, lemnul stratificat prezinta cateva avantaje pe care putine alte materiale se pot lauda ca le ofera. In primul rand, el este deosebit de rezistent la socuri mecanice. Straturile multiple care intra in componenta acestui tip de lemn se protejeaza intre ele, atenuand fiecare impact la care este expus. Totodata, bucatile de lemn stratificat fac fata foarte bine actiunii razelor UV si al insectelor. Din aceste motive, ele pot fi utilizate pentru obtinerea de:
Acoperisuri si plafoane – produse din lemn lamelar, acoperisurile au o rezistenta deosebita in timp si sunt si usoare, fiind deci usor de sustinut si instalat. Din lemn stratificat se pot obtine si grinzi lamelare pentru acest tip de structuri, fiind considerate o alternativa rapida si practica.
Mobilier si decoratiuni interioare – calitatea si rezistenta mobilierului si a decoratiunilor interioare din lemn lamelar sunt remarcabile. Materialul are si maleabilitate deosebita, astfel ca poate fi prelucrat in sensul obtinerii structurilor pe care le doresti.
Poti sa construiesti din lemn incleiat scaune, mese, dulapuri, biblioteci sau comode pentru televizor. Aspectul structurilor brute este unul traditional, care se poate integra intr-un stil decorativ rustic sau minimalist. In plus, il poti personaliza prin aplicarea de vopsea.
Elemente de exterior – poti folosi lemn stratificat si pentru a produce obloane, jaluzele sau fatade ale casei. Materialul ofera un plus din punct de vedere stilistic oricarei cladiri, gratie aspectului natural, cald si a texturii clasice de lemn.
Lemnul incleiat are o popularitate deosebita in randul designerilor si arhitectilor de pretutindeni, multumita posibilitatilor de prelucrare pe care le ofera. El este pe cat de rezistent in timp, pe atat de permisiv cu transformarea in structuri variabile ca dimensiune si forma.
Structuri de trecere – este vorba despre poduri si pasarele de dimensiuni mici si mari. Aceste structuri ajuta la traversarea vailor si apelor sau pot avea rol pur decorativ, in cadrul curtilor. Lemnul stratificat contribuie la obtinerea unor structuri sigure si rezistente.
Construiesti.com iti pune la dispozitie o oferta excelenta la lemn lamelar. Poti achizitiona grinzi in dimensiunile dorite, pe care sa le utilizezi in cadrul proiectelor tale de constructii sau amenajari interioare si exterioare.