Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Ce este esential de stiut despre coroanele dentare

Un zambet frumos si sanatos este considerat un atu important in intreaga lume. In cazul in care ai dintii crapati sau grav deteriorati, ai putea avea nevoie de coroane dentare. Sigur, inainte de toate, trebuie sa te adresezi unui medic dentist pentru a gasi cea mai buna solutie pentru nevoile tale personale, dar inainte de acestea, iata cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le cunosti despre coroanele dentare.

​Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare (“dental crowns”, in limba engleza) reprezinta o solutie de restaurare dentara, care acopera sau inconjoara complet dintii sau implanturile dentare. Coroana este deseori necesara atunci cand o carie de dimensiuni mari ameninta sanatatea unui dinte. Aceasta este de obicei lipita de dinte folosind un ciment dentar si poate fi produsa dintr-o varietate de materiale, care sunt de obicei fabricate folosind metode indirecte. In general, coroanele dentare sunt folosite pentru a imbunatati rezistenta sau aspectul dintilor.

​Tipuri de coroane dentare disponibile:

Coroanele dentare pot fi fabricate din diverse materiale. In functie de materialele ce intra in compozitia lor, acestea pot fi:

  • Coroane Emax integral ceramice;
  • Coroane din zirconiu;
  • Coroane telescopate;
  • Coroane temporare realizate CAD-CAM;
  • Coroane metalo-ceramice.

​Principalele beneficii ale coroanelor dentare:

  • ofera protectie impotriva cariilor dentare;
  • refac capacitatea de a manca si de a comunica normal;
  • sunt o solutie pe termen lung, avand o durabilitate excelenta;
  • ofera un zambet mai bun si incredere de sine sporita, avand aspectul aproape identic cu cel al dintilor naturali.

​Cum se ingrijesc coroanele dentare?

Inca din prima zi in care sunt inserate, coroanele dentare trebuie ingrijite in mod adecvat pentru a le asigura longevitatea. In principiu, coroanele dentare trebuie ingrijite la fel ca dintii naturali, asadar trebuie periate si curatate cu ata dentara de doua ori pe zi. Trebuie stiut, insa, ca acestea sunt predispuse la sensibilitate crescuta, prin urmare, utilizarea produselor dentare concepute pentru dinti sensibili sunt mai recomandate. De asemenea, pacientii care au coroane dentare ar trebui sa evite pe cat posibil consumul de alimente foarte dure sau lipicioase, deoarece acestea le pot deteriora sau chiar disloca.

Lasă un comentariu