Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Cat timp poate consuma copilul lapte praf? 

Indiferent de momentul in care este introdus laptele praf in alimentatia bebelusilor, este foarte important ca acesta sa fie ales conform varstei pe care o are copilul. In acest fel se asigura necesarul de nutrienti de care are nevoie organismul pentru a creste si a se dezvolta in conditii optime. 

Care sunt categoriile de varste ale bebelusilor, conform producatorilor de lapte praf? 

In general, formulele de lapte praf sunt impartite in mai multe tipuri, in functie de varsta bebelusilor. 

De exemplu, in ceea ce priveste formula de lapte praf Topfer, primul tip este Topfer 1, dedicat nou-nascutilor pana cand implinesc varsta de 6 luni, cand este nevoie sa se faca tranzitia, treptat, la Topfer 2. Aceasta din urma poate fi consumata de bebelusi pana la varsta de 10 luni, cand parintii trebuie sa ii treaca pe formula Topfer 3, care se adreseaza bebelusilor cu varsta cuprinsa intre 10 luni si un an. 

Toate aceste categorii de varsta pot varia de la un producator de lapte praf la altul. In plus, exista si formule speciale, dedicate nou-nascutilor prematuri, formule fara lactoza sau care sunt dezvoltate pentru copiii cu reflux gastroesofagian. 

De asemenea, producatorii de lapte praf au si alte produse destinate hranirii copiilor, cum ar fi cereale, care pot incepe sa fie oferite de la varsta de 4-6 luni, ceai, iaurturi sau budinca, cu ingrediente sanatoase, destinate copiilor. 

Cum se desfășoară hranirea cu lapte praf dupa inceperea diversificarii? 

Odata cu diversificarea alimentatiei la bebelusi, care este recomandat sa se inceapa de la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte praf pe care bebelusii o consuma ar putea incepe sa scada treptat. Tocmai acesta este si rolul diversificarii, de a obisnui sistemul digestiv al bebelusilor cu alimente solide.  

Daca la inceputul diversificarii, copiii mai mult se vor juca cu mancarea pentru a o cunoaste mai bine, atat ca textura, cat si ca gust, cu timpul, acestia vor incepe sa aiba propriile preferinte alimentare si sa inlocuiasca laptele praf cu acestea. 

Prin urmare, nu exista o varsta anume pana la care copiii pot consuma lapte praf, fiecare renuntand la acesta cand se va simti pregatit. 

Lasă un comentariu