Deprecated: Funcția wp_get_loading_attr_default este considerată învechită începând cu versiunea 6.3.0. Folosește în locul ei wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/cpresa/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Care sunt principalele fazele unui proiect de constructie si cum poate fi de ajutor o firma specializata? 

Un proces de constructie este unul complex, indiferent de tipul acesteia, deoarece se executa in mai multe etape. Desi se considera ca exista si o faza de pre-constructie, in care ideile si dorintele oamenilor sunt puse pe hartie si incep sa prinda forma, unde poate fi nevoie de serviciile unui arhitect sau proiectant, adesea activitatile specifice acestei etape sunt incluse in faza de proiectare. 

Abia din aceasta faza se vor dovedi foarte utile serviciile unei firme de constructii, mai ales daca aceasta ofera servicii de antrepriza generala. Astfel, echipa acesteia se va ocupa inclusiv de obtinerea tuturor avizelor necesare pentru a demara constructia.

Care sunt fazele proiectului de constructie? 

Dupa cum este mentionat anterior, o prima faza poate fi considerata cea de pre-constructie, dar care este adesea inclusa in faza de proiectare a constructiei. 

Ulterior se trece la procesul propriu-zis de constructie, care include, la randul sau, mai multe etape, dupa cum urmeaza: organizarea santierului si pregatirea terenului, ridicarea constructiei „la rosu” – adica pana la sarpanta acoperisului – iar in functie de dorintele clientului, aducerea casei „la gri”, „la alb” sau la cheie. 

Dupa finalizarea constructiei mai exista o singura faza, de post-constructie, care consta in receptia lucrarii si intocmirea documentelor finale, cartea tehnica a constructiei. 

De ce ar trebui sa se aleaga o firma specializata? 

Cu toate ca unii oameni prefera sa se ocupe de construirea casei in regim propriu, contractarea unei firme de constructii Constanta, de exemplu, va reprezenta un atu important, desi la prima vedere poate parea costisitor. 

Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca o astfel de firma se poate ocupa de toate fazele proiectului, inclusiv cea de precostructie sau proiectare, in care sunt necesare foarte multe avize. In plus, calculele referitoare la materialele necesare sunt precise, iar costurile pentru acestea pot fi mai avantajoase in acest caz, firmele de constructii avand proprii furnizori, care practica preturi speciale. 

Prin urmare, construirea unei cladiri cu o firma specializata va oferi nu numai beneficii din punct de vedere al economiei de timp si bani, dar si o siguranta garantata a constructiei.

Lasă un comentariu