In urma pierderii dintilor, in cavitatea bucala se produc in timp modificari ireversibile cu grave repercusiuni asupra functiilor aparatului dentar.
Afectarea functiei masticatorii va determina pacientul sa mestece doar pe o singura parte. Acest obicei duce la formarea asimetrica a musculaturii fetei si la modificari ale fizionomiei pacientului.
Punte dentara – Avantaje si dezavantaje
Puntea dentara este o lucrare proteica fixa utilizata in special in tratamentul ededentiilor partiale, pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Rolul acestei lucrari este de a compensa functiile masticatorie, estetica si fonetica a dintilor absenti, precum si de a preveni complicatiile ce pot surveni ca urmare a pierderii dintilor.
Executate si intretinute corespunzator, puntile dentare sunt genul de lucrari cu care pacientii se obisnuiesc rapid si care le asigura un confort masticator si estetic foarte ridicat. Realizarea acestor lucrari presupune slefuirea si devitalizarea „dintilor buni” pe care puntea dentara urmeaza sa se sprijine, ceea ce determina de multe ori alegerea implanturilor dentare in locul puntilor dentare.
Implant dentar – Avantaje si dezavantaje
Implantul dentar este un dispozitiv medical care are forma unui surub si care se insereaza in osul alveolar in locul dintelui pierdut in vederea substituirii radacinii acestuia. La incheierea procesului de osteointegrare, implantul este descoperit si deasupra lui va fi aplicat bontul protetic si coroana.
In cazul in care medicul specialist nu contraindica una dintre aceste solutii, utilizand criteriile mai sus mentionate, puteti alege solutia pe care o considerati cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Pentru mai multe informatii care sa va ajute in luarea unei decizii avantajoase corelate cu statusul dumneavoastra medical, va recomandam sa programati o consultatie cu unul dintre medicii nostri specialisti.
Articol realizat de catre echipa de la Spitalul de stomatologie Dental Hospital Romania:
Website: www.dentalro.ro
Email: info@dentalro.ro
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855