Reciclarea este un proces complex, care poate fi ușurat prin activitatea fiecăruia dintre noi. Orice persoană care decide să integreze reciclarea în propria locuință face o decizie benefică pentru ea, în primul rând. Ulterior, cel care beneficiază în mod direct de pe urma acestei alegeri este mediul înconjurător, întrucât avem de-a face cu mult mai puține deșeuri aruncate în natură și cu un aer mult mai curat. Cu toate acestea, până la a ajunge în acel punct, trebuie să cunoaștem toate indicațiile pentru a putea urma procesul corect de colectare deseuri și reciclare. Rămâi alături de noi și descoperă în rândurile următoare cele 3 sfaturi de urmat în vederea colectării selective și a reciclării!
- Cunoaște numărul maxim de reciclări în funcție de material
Nu este un secret faptul că anumite materiale supuse reciclării au o durată limitată de repetări. În această categorie intră hârtia și cartonul, întrucât acestea pot fi reciclate de 7, respectiv maxim 4 ori. Ulterior, atât hârtia, cât și cartonul dispun de fibre de celuloză mult prea scurte, motiv pentru care nu mai pot fi folosite activ în procesul de reciclare.
Pe de altă parte, sticla și plasticul se bucură de o posibilitate de reciclare infinită, întrucât proprietățile acestora nu sunt afectate de pe urma reciclării. Astfel, le vei putea duce la centrul tău preferat de colectare selectivă și reciclare întreaga viață.
- Aruncă hârtia și cartonul cu urme de grăsimi, ulei și/sau sosuri în gunoiul menajer
Procesul de reciclare trebuie să fie atent monitorizat, pentru ca orice material contaminant să nu ajungă în interiorul lui. De aceea, înainte ca deșeurile să fie introduse pe categorii în procesele de reciclare, acestea sunt colectate selectiv și alese în funcție de materialul din care sunt confecționate. Cu toate acestea, hârtia și cartonul care prezintă astfel de urme de contaminanți nu ajung în procesul de reciclare, ci sunt aruncate la gunoiul menajer. Același lucru se întâmplă și cu prosoapele de hârtie, și pe bună dreptate, întrucât acestea se folosesc mai mult la curățat diverse suprafețe.
- Hârtia și/sau cartonul umed trebuie lăsat să se usuce
Nici hârtia și/sau cartonul umed nu intră în procesul de reciclare, până când părțile umede nu sunt uscate. Pentru asta, va trebui să le lași fie la soare, fie într-un spațiu călduros. Ulterior, poți lua legătura cu cei de la Lion Recycle și să apelezi la serviciile lor de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor. Sună direct la numărul de telefon 0770.489.065 și află toate informațiile de care ai nevoie. În plus, întreaga echipă pune la dispoziție infrastructura din dotare, pentru a te ajuta să transporți cantitățile mari de deșeuri direct la centru.
Alege să îmbunătățești mediul înconjurător cu o decizie benefică în fiecare zi, de care să te bucuri pe termen scurt, mediu și lung.