Implantul dentar: care sunt restricțiile legate de vârstă?

Un zâmbet frumos și sănătos este un deziderat ce nu ține cont de vârstă. Stomatologia se dezvoltă rapid, iar în procesul de refacere a danturii se folosesc tehnici tot mai avansate și materiale de înaltă calitate, ce permit obținerea unor rezultate remarcabile, chiar și la pacienții trecuți de 80 de ani. Tratamentul cu implanturi dentare a devenit în prezent mult mai accesibil și mai confortabil, și permite obținerea unor dinți ficși ce arată și funcționează întocmai ca și cei naturali.

De multe ori pacienții îți pun intrebarea: “Există vreo restricție legată de vârstă atunci când se alege tratamentul cu implanturi dentare?” Această întrebare este adresată în special de persoanele în vârstă, pentru care soluția la problema lipsei dinților este deosebit de acută.

De la ce vârstă putem apela la tratamentul cu implanturi dentare?

Implantul dentar este un tratament modern care constă în înlocuirea dinților pierduți cu implanturi de titan sau zirconiu ce vor susține coroane artificiale. Perioada de recuperare și succesul integrării implantului depind de o combinație de diverși factori: profesionalismul medicului, caracteristicile individuale ale organismului, starea de sănătate, sistemul imunitar al pacientului.

După cum bine știm, dinții pot fi pierduți la orice vârstă. Motivele sunt diverse: traumatisme, carii dentare, igienă necorespunzătoare, malformații congenitale, evitarea tratamentului stomatologic. Restricțiile legate de vârstă pentru inserarea implanturilor sunt asociate cu caracteristicile organismului, tipice pentru fiecare etapă a vieții.

Medicii stomatologi nu recomandă inserarea implanturilor la persoanele sub 18 ani. Acest lucru se datorează faptului că în această perioadă se formează mușcătura, are loc creșterea țesutului osos și a scheletului. Tratamentul cu implanturi dentare poate dăuna sănătății și poate perturba cursul natural al acestor procese. În mod ideal, este recomandat să nu efectuați procedura mai devreme de 20-25 de ani.

Implant dentar: caracteristicile intervenției la vârstnici

Persoanele de orice vârstă își doresc să se bucure de gustul mâncării lor preferate și să zâmbească fără ezitare. Dar totuși care este vârsta maximă pentru efectuarea tratamentului cu implanturi dentare și există alte contraindicații?

Astăzi toată lumea poate alege tratamentul cu implanturi dentare. Practic limitarea tratamentului cu implanturi nu ține cont de varstă, ci doar de starea de sănătate a pacientului. Deci, chiar și o persoana trecută de 80-90 ani poate beneficia de o dantură fixă susținută pe implanturi dentare, cu condiția ca problemele de sănătate existente să nu interzică un astfel de tratament.

Operația, efectuată de un medic profesionist, vă va permite să uitați de inconveniențele asociate cu lipsa dinților. Pentru unii pacienti care au reacții alergice la componentele care alcătuiesc protezele dentare mobile, protezarea pe implanturi este singura soluție potrivită pentru refacerea danturii pierdute.

Implantul dentar: contraindicații legate de vârstă

  • imunitatea slăbită;
  • insuficiență renală;
  • densitate osoasă redusă;
  • atrofie excesivă a osului maxilar;
  • coagulare neadecvată a sângelui;
  • procese inflamatorii acute;
  • tulburări ale sistemului nervos central, cardiovascular și endocrin.

Medicul dentist întocmește un plan individual de tratament, ținând cont de caracteristicile corpului, de prezența bolilor cronice. Anestezicele sunt selectate cu grijă, în special când este vorba de pacienții în vârstă.

Până la ce vârstă pot fi introduse implanturi dentare? Nu există limită de vârstă pentru limita superioară! Oricine poate veni la omniadental.ro pentru zâmbete frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *