Schimbarea permisului de conducere este necesara atunci cand fie ai pierdut actul respectiv, ti-ai schimbat numele de familie in urma casatoriei, cel vechi s-a deteriorat sau a fost furat. Intreaga procedura sta la baza unei foi ce se numeste fisa auto, aceasta cuprinzand datele personale, dar si informatii si conditiile pe care va trebui sa le indeplinesti avand statutul de sofer. Astfel, venim in ajutorul tau cu privire la pasii pe care va trebui sa ii urmezi si cu o sugestie privind unde vei putea sa iti faci investigatiile necesare.
Ce acte sunt necesare pentru fisa auto?
Fisa auto este necesare pentru a-ti putea schimba permisul de conducere, astfel ca pentru ca dosarul sa fie acceptat, ai nevoie de urmatoarele acte: cartea de identitate fie in original, fie in copie, o cerere-tip pe care o vei complet cand te vei prezenta la ghiseu, dovada ca ai platit taxa respectiva pentru eliberarea actului si fisa auto medicala. Taxa pe care va trebui sa o achiti este in valoare de 89 de lei si se poate achita si online sau prin alte mijloace.
Acest document este eliberat doar de o unitate medicala ce este autorizata in acest sens, fiind nevoie sa reiasa faptul ca esti apt sa conduci autoturismele trecute pe permis. Este important sa ai asupra ta si vechiul permis, intrucat iti va fi solicitat de catre functionarul public in momentul in care te vei prezenta la ghiseu. In cazul in care o persoana care face aceasta solicitare a avut permisul suspendat , actele mentionate anterior sunt obligatorii alaturi de decizia de discriminare.
Unde poti efectua examenul medical?
Avand in vedere ca vorbim despre siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic, vei avea nevoie sa pui pe primul loc acest examen medical. Astfel, Grupul Medical Romgermed este cunoscut datorita serviciilor pe care le presteaza, toate documentele necesare – inclusiv fisa auto – fiind eliberate in regim rapid si urgent.
Iniante de a intra in cabinetul medical pentru examinarea propriu-zisa, vei avea nevoie sa te prezinti cu dosarul medical emis de medicul de familie pentru ca medicul specialist sa se asigure ca nu ai probleme in familie ce iti pot afecta starea de sanatate la volan. Pentru persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 sau de alte afectiuni, acestia vor fi nevoiti sa obtina aprobare si de la medicul specialist ca sunt apti pentru a conduce un autoturism.