De-a lungul istoriei, tutunul de rulat a fost mereu prezent, datorita comoditatii, gustului si flexibilitatii sale. Cand vine vorba de selectarea tutunului pentru rulat manual, exista o serie de factori pe care ar trebui sa ii luati in considerare pentru a va asigura ca veti ajunge la un tutun de rulat de inalta calitate si bun gust.
Tutunul pentru rulat are mult mai putine variatii decat cel al tutunului din pipa.. Acestea fiind spuse, acest articol va ajuta sa faceti alegerile corecte in materie de tutun. Doar trecand printr-o perioada de documentare veti ajunge sa fumati un tutun de calitate.
Daca tutunul de rulat este prea umed, acesta va fi foarte greu de fumat, in timp ce tutunu prea uscat nu va avea gustul dorit. Nu toate frunzele de tutun sunt potrivite pentru rulare. Un tutun usor este alcatuit in mod normal din Virginia, in timp ce amestecarea acestuia cu Burley ii va creste puterea si va adauga o anumita tarie. Tutunul cel mai apreciat este facut, de cele mai multe ori, din frunze de tutun intarite la foc.
Tutun de rulat: Alege doar tutunul de calitate
Pur si simplu, tutunul bun se face din frunze bune. Un tutun bun a fost scos mai mult din tulpina, ceea ce inseamna ca ii confera un gust mult mai curat. Tutunul de rulat are, in general, mai putini aditivi decat cel al tigaretelor, cu exceptia faptului ca unii producatori mai ieftini vor opta pentru utilizarea aditivilor care fac ca fumul de tutun sa fie mai dens, iar tigareta mai usor de ars.
Taria tutunului în functie de culoarea acestuia
In timp ce tie poate iti place un tutun mai puternic, altii prefera un tutun mai slab, depinde de preferintele individuale. Puteti sa va faceti o idee despre taria tutunului in functie de culoarea pe care o are acesta. Un tutun de culoare deschisa va avea o putere mai slaba, in timp ce unul mai intunecat va fi mult mai puternic. Cu cat amestecul este mai intunecat, cu atat este mai puternic.
Fara aditivi
In trecut, tutunului de rulat i s-au adaugat aditivi. Aceste substante pot fi adaugate in timpul procesului de amestecare sau fermentare, ceea ce incetineste viteza de ardere. Unii producatori de tutun au adaugat treptat aditivi la produsul lor pentru a obtine mai mult profit, cu cat tutunul arde mai repede, cu atat trebuie sa cumparati mai mult. In unele cazuri, poate avea influenta asupra aromei si mirosului, similar cu tigarile pre-fabricate. Acest scenariu a condus la dezvoltarea tutunurilor fara aditivi care garanteaza ca nu se utilizeaza aditivi in procesul de fabricatie, oferind un gust pur de tutun si afectand rata de ardere. Unii prefera acest lucru, in timp ce altii nu pot ajunge sa se bucure de tutunul fara aditivi.
Aroma tutunului
Tutunurile aromate cresc in popularitate, deoarece unii prefera sa aiba un alt gust in afara de tutunul pur. Unele arome pot elimina senzatia dura din timpul fumatului, usurand duritatea asupra fumatorului, in timp ce unele persoane nu suporta variantele aromate. Alegerea aromei tutunului este o alegere personala, decizia este deci a ta.