Consumatorii preferă jocurile pe smartphone decât cele pe computer

Consumatorii preferă jocurile pe smartphone decât cele pe computer

Având în vedere că majoritatea telefoanelor inteligente vin dotate cu cea mai recentă tehnologie încorporată și la un preț accesibil, industria jocurilor online pare să acapareze privirile tuturor adepților. S-au dus vremurile în care camerele telefonului reprezentau caracteristica cea mai importantă pentru cumpărători. Astăzi, smartphone-urile au depășit PC-urile și consolele din categoria gaming. Generațiile tinere se orientează tot mai mult către jocurile pe telefon, precum cele din categoria Battleground Mobile India, Freefire, Call of Duty și multe altele.

Potrivit unui articol publicat pe thegames.ro, aproximativ 90% dintre jucători preferă acum telefoanele mobile în locul computerelor. India se află în topul piețelor de gaming mobile la capitolul „aplicații descărcate”, constituind 12% din totalul descărcărilor la nivel mondial. Având în vedere că tot mai mulți consumatori au început să-și investească timpul în jocurile pe telefon, dezvoltatorii de smartphone au introdus cele mai noi și mai inovatoare tehnologii pentru amplificarea experienței. Acum, majoritatea telefoanelor inteligente vin cu tehnologii superioare care pot susține în mod optim operațiunile dispozitivului.

În ultimii zece ani, jocurile pe telefon s-au dezvoltat considerabil, însă această evoluție pare să crească în moduri de neimaginat. Cu toate acestea, consumatorii care au investit în achiziționarea de console PlayStation și Xbox pot cumpăra acum un smartphone pentru a juca ocazional jocuri cu grafică intensivă. Această gamă nouă de dispozitive inteligente fac parte din progresul digitalizării. Văzând cum dispozitivele devin din ce în ce mai performante, mă întreb cât va mai dura până ne vom putea propulsa direct în universul jocurilor pe care astăzi le îndrăgim.

Lasă un comentariu