Bineinteles, probabil ca multi dintre noi am auzit deja termenul de silozuri, poate chiar ne este familiar, sau poate am avut de-a face macar o data cu el. Silozurile sunt, in prezent, cea mai buna solutie pentru depozitarea cerealelor. Fie ca este vorba despre avantajele pe care acestea le prezinta, fie ca se datoreaza faptului ca aceasta varianta este cea mai des folosita, se pare ca majoritatea agricultorilor achizitioneaza astfel de silozuri, astfel mentinandu-si recoltele in siguranta.
Principalele beneficii oferite de silozurile pentru cereale
In ceea ce tine de beneficiile pe care un siloz le poate oferi unui agricultor, fara a sta pe ganduri, nu putem sa le omitem pe urmatoarele: modul simplu de asamblare, igiena pe care acestea o pastreaza, dar si costul scazut de depozitare. Pentru orice agricultor, acestea avantaje reusesc sa ii convinga foarte usor in ceea ce tine de achizitionarea silozurilor.
Totodata, ventilatia performanta pe care acestea o ofera reprezinta un factor important in mentinerea cerealelor in cea mai buna forma. Intr-adevar, mai ales cand este vorba despre cantitati mari, cerealele trebuie sa fie foarte bine depozitate, sa nu fie supuse riscurilor, iar achizitionarea de silozuri este cea mai practica idee.
Pe de alta parte, materialul principal din care acestea sunt confectionate, otelul galvanizat, reprezinta o garantie a rezistentei acestora in timp, la intemperii sau orice alte situatii critice. Intr-adevar, este foarte important ca locul in care cerealele sunt depozitate sa fie unul sigur, agricultorii nefiind obligati sa isi asume riscurile unor dezastre.
Cu toate ca poate pentru unii pare destul de mult, totusi pentru un agricultor care detine tone intregi de cereale, silozurile reprezinta siguranta lor ca produsul pe care doresc sa il comercializeze este in siguranta. In ceea ce tine de aceste produse, silozurile pot fi cu fund plat, sau poate cu fund conic, in functie de nevoile si dorintele fiecaruia agricultor.
De ce sa alegi silozuri de calitate?
De foarte multe ori, fiecare antreprenor tinde sa aleaga cea mai ieftina varianta, fara a pune in balanta avantajele si dezavantajele. In cee ace tine de silozuri, cu siguranta trebuie sa evitam sa ne zgarcim si sa facem cea mai buna alegere, in ceea ce tine de calitate si gradul de rezistenta. Fara dar si poate, de la montaj si pana la depozitare, fiecare agricultor doreste ca procedeul sa fie cat mai simplu, sa nu coste mult si sa se desfasoare intr-un mod foarte profesional. Tocmai din acest motiv, silozurile pot avea diferite metode de depozitare a cerealelor si pot sa faciliteze incarcarea sau descarcarea acestora. Cu siguranta, pentru orice agricultor este important sa fie sigur de faptul ca produsul sau este in siguranta si ca poate fi vandut in termeni optimi.
Afacerile din domeniul agricol au nevoie de sprijinul tehnologiilor moderne. Munca pamantului a fost intotdeauna catalogata ca fiind una dificila si greu de dus la bun sfarsit, iar tehnologiile care pot prelua din sarcina oamenilor sunt la mare cautare. Pe langa utilajele potrivite pentru pregatirea pamantului pentru recoltare si pentru culesul roadelor, solutiile de depozitare oferite de Gewa-Masch vin ca o rezolvare a unor probleme esentiale ale antreprenorilor din domeniul agriculturii.
Depozitarea cerealelor, o modalitate de dezvoltare a afacerilor din domeniul agriculturii
Agricultorii care apeleaza la silozuri in care sa-si depoziteze recolta au mult de castigat. Spunem asta pentru ca preturile din acest domeniu sunt intr-o continua balanta. In sezonul in care toata lumea culege recolta, pretul graului, de exemplu, nu este deloc unul avantajos pentru agricultori.
Dupa perioada in care toata lumea cumpara aceste cereale si este intalnita din nou nevoia, pretul graului creste, iar agricultorii care au depozitat aceste cereale intr-o stare optima pot vinde la un pret mai bun. Este esential ca cerealele sa fie tinute in cea mai buna forma si sa-si pastreze proprietatile. Pentru acest lucru avem nevoie de ajutorul sistemelor moderne de care silozurile beneficiaza in acest moment.
Aerisirea, controlul umiditatii si modalitatea prin care pot fi descarcate aceste silozuri sunt doar cateva aspecte care fac diferenta intre ele. Toate acestea trebuie sa fie atent supravegheate pentru ca cerealele sa fie in cea mai buna forma a lor, indiferent de perioada in care au fost depozitate.