Sanatatea generala a pacientilor este determinata de elementele de baza ale sistemului imunitar, respectiv de celulele albe sau leucocitele prezente in sange. Pentru a determina niveul acestora din organism, cadrele medicale recomanda efectuarea unor analize pentru imunitate. Iti poti face o serie completa de investigatii necesare la oricare dintre centrele de recoltare Synlab din aproprierea ta! Lunar sunt deschise noi centre in cele mai mari orase din tara, astfel ca poti intra online sa verifici care este cel mai apropiat centru de tine.
Cand sunt recomandate niste analize pentru imunitate la un adult?
Indiferent ca ne aflam in sezonul cald sau sezonul rece, efectuarea unor analize pentru imunitate este necesara intrucata imunitatea organismul este afectata datorita virusurilor si a bacteriilor care pot duce la aparitia unor raceli sau gripe. Pentru a te asigura ca investigatiile medicale se afla in parametrii normali, se recomanda efectuarea acestora odata la 12 luni. Spre exemplu, exista situatii in care daca te intorci dintr-o vacanta intr-o destinatie exotica, exista probabilitatea ca trecerea de la o destiantie la alta sa afecteze termosul intern al organismul. Din acest motiv, specialistii recomanda ca intre aceasta trecere sa existe o perioada de acomodare de cateva ore pentru a nu bulversa sistemul imunitar.
Asa cum mentionam anterior, functionarea in mod optim al organismului se afla in legatura directa cu anumite minerale si vitamine, fiecare dintre acestea jucand un rol esential. Fierul, zincul, magneziul, calciul, acidul folic, vitamina D si vitaminele B12 si B6 sunt cele mai importante de verificat atunci cand sunt efectuate niste analize pentru imunitate.
De ce sunt importante vitaminele si mineralele din corp?
Asa cum mentionam anterior, pentru o buna functionare a organismului, se recomanda ca dupa efectaurea unor analize pentru imunitate, parametrii sa fie normali. Mai jos vom detalia cat de importante sunt fiecare in parte:
- Fierul – ajuta la maturarea si proliferarea celulelor (mai ales a limfocitelor);
- Calciul – activeaza celulele sistemului imunitar;
- Magneziu – ajuta la intarirea anticorpilor;
- Zincul – are un rol foarte important in determinarea disfunctiilor sistemului imunitar, ajutand la inmultirea celulelor protectoare;
- Vitamina D – moduleaza raspunsul imunitatii in fata virusurilor;
- Acidul folic – ajuta la efectuarea sintezei ADN-ului.