Munca in domeniul constructiilor presupune foarte multa atentie, dar si investitii in structuri auxiliare, cu ajutorul carora cei ce activeaza pe santier sa-si poata desfasura activitatile de zi cu zi.
De aceea, daca ai o firma in constructii si te ocupi de diferite tipuri de lucrari, este important sa stii ca ai nevoie de schele metalice. Este vorba despre constructii provizorii, care sunt extrem de practice mai ales atunci cand muncitorii trebuie sa lucreze la inaltime, oferindu-le acestora un plus de siguranta.
Schele metalice – ce sunt?
Utilizate inca din cele mai vechi timpuri, schelele metalice reprezinta constructii auxiliare provizorii, datorita carora cei ce lucreaza pe santier pot ajunge la diferite inaltimi pentru a se ocupa de lucrarile pe care le au. Daca odinioara, schelele erau realizate din lemn, astazi ele sunt lucrate din metal, fiind mult mai rezistente si mai sigure. Mai exact, schelele sunt obtinute din metale galvanizate, din polimeri ori dintr-un mix pe baza de fibra de sticla si au diferite forme, dar si diferite inaltimi.
Cate tipuri de schele exista pe piata?
Un alt aspect important, pe care este bine sa-l cunosti este acela ca schelele sunt impartite in 3 categorii principale. Ele pot fi:
- fixe, de fatada – pot fi utilizate mai ales in timpul lucrarilor de renovare ori de constructie a unor noi cladiri. De exemplu, schelele fixe, de fatada sunt excelente pentru muncitorii care se ocupa de aplicarea izolatiei pe pereti, de aplicarea amorsei ori de aplicarea decorativei;
- mobile – spre deosebire de schelele fixe, de fatada, cele mobile pot fi folosite atat la exterior, cat si in interior, intrucat sunt mult mai simplu de mutat. De regula, inaltimea maxima a schelelelor mobile este de 15 metri;
- de interior – inaltimea acestor structuri este ajustabila, putand fi folosite in orice tip de incapere, cu precadere pentru lucrari de renovare, de varuire ori de aplicare a unor elemente decorative.
Montaj
In ceea ce priveste partea de montare a schelelor, este indicat sa iei in considerare ca de acest aspect se poate ocupa firma de inchirieri cu care colaborezi, daca optezi pentru inchirierea structurilor. Astfel, nu trebuie sa-ti faci griji: vei obtine obiecte de top, sigure pentru muncitorii de pe santier, cu ajutorul carora lucrarile vor putea continua fara probleme.
Cumperi sau inchiriezi?
Ridicarea unei cladiri, indiferent care ar fi destinatia acesteia, presupune o investitie foarte mare. Acelasi lucru se intampla si in cazul lucrarilor de renovare. De aceea, este important sa te gandesti la felul in care iti poti eficientiza costurile cat mai bine. In loc sa cumperi schelele metalice, care sunt destul de costisitoare, ideal este sa le inchiriezi. In aceasta privinta, ai la dispozitie o varietate de modele, cu diferite inaltimi, ceea ce inseamna ca nu trebuie decat sa-ti cunosti nevoile pe pe santier pentru a lua o decizie.
Care sunt avantajele de care te bucuri cand inchiriezi schele metalice?
Pe langa faptul ca iti reduci costurile aferente lucrarilor atunci cand inchiriezi schelele metalice, in loc sa le cumperi, aceasta decizie iti ofera si alte avantaje. De exemplu, asiguri muncitorilor conditii sigure de lucru, primesti schelele la adresa indicate in cel mai scurt timp, iar de montaj se ocupa o echipa de profesionisti.
LucInvest.ro iti pune la dispozitie o varietate de obiecte pe care le poti inchiria atunci cand iti desfasori activitatea in domeniul constructiilor. De la serviciul de inchiriere schele metalice, pana la cel de inchiriere a popilor metalici si a sistemelor de cofrare, toate iti vin in ajutor, astfel incat sa-ti eficientizezi costurile si sa-ti atingi obiectivul mai usor.
Date de contact:
Telefon: (40)745.410.817
E-mail: office@lucinvest.ro